Στον ανακριτή ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής

Στον ανακριτή ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής

Απολογείται αυτήν την ώρα ο Νίκος Μιχαλολιάκος - Στον Κορυδαλλό θα οδηγηθεί ο Γιάννης Λαγός.

Στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων μετήχθη από τη ΓΑΔΑ, όπου εκρατείτο, ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της Χ.Α. θα υποστηρίξει ότι η δίωξή του είναι πολιτική, ότι λυπάται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ότι καταδικάζει τη βία απ΄όπου κι αν προέρχεται, ότι δεν γνωρίζει αν κάποια μέλη της Χ.Α. είχαν παραβατική συμπεριφορά, ότι η Χ.Α. είχε μόνο κοινοβουλευτική δράση και ότι ο ίδιος δεν είναι οπαδός των ναζί.

Παράλληλα με τον «αρχηγό» -όπως δείχνει το πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου– Νίκο Μιχαλολιάκο, στην οδό Ευελπίδων μετήχθησαν άλλα πέντε μέλη της οργάνωσης. Όλοι οι μεταχθέντες έτυχαν υποδοχής από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, που συγκεντρώθηκαν στον χώρο, φωνάζοντας συνθήματα. Στους συγκεντρωμένους βρέθηκαν και οι τρεις βουλευτές του κόμματος, Ηλίας Κασιδιάρης, Νίκος Μίχος και Ηλίας Παναγιώταρος, που αφέθηκαν το πρωί ελεύθεροι. Ο Γιάννης Λαγός, που κρίθηκε προφυλακιστέος, αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Δείτε το βίντεο – «Μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσετε!»

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή της υπόθεσης για τη Χρυσή Αυγή και άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Σε τρεις εξ αυτών επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, ενώ η σύντροφος του προφυλακισμένου βουλευτή, Γιάννη Λαγού, αφέθηκε ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.

Νωρίτερα, είχε κριθεί προφυλακιστέα η εμπλεκόμενη στην υπόθεση αστυνομικός που υπηρετούσε στον Πειραιά,  που φέρεται να είχε σχέσεις με την οργάνωση, ενώ στο σπίτι της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα υπηρεσιακό πιστόλι με γεμιστήρα, ένα περίστροφο εκτόξευσης φωτοβολίδων, ένα πιστόλι ρέπλικα, ένα μαχαίρι με σιδερογροθιά, μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (τέϊζερ) 4 μαχαίρια-πεταλούδα, 4 σουγιάδες, 3 σιδερογροθιές, 2 χατζάρες, 20 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου G-3, 4 καπνογόνα, δεκάδες κροτίδες και ένα δελτίο υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής.

Φωτογραφία: Ορέστης Παναγιώτου

Διαβάστε ακόμη: Τηλεφωνικά διαγράμματα μετά τη δολοφονία Φύσσα έδωσε η αστυνομία