Στον αντιτρομοκρατικό νόμο τα ποινικά περιστατικά όπου εμπλέκεται η Χ.Α.

Στον αντιτρομοκρατικό νόμο τα ποινικά περιστατικά όπου εμπλέκεται η Χ.Α.

«Όλοι θα συρθούν στα δικαστήρια και θα ανακοπεί η δράση του συγκεκριμένου κόμματος», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Την ένταξη, στον αντιτρομοκρατικό νόμο, όλων των ποινικών περιστατικών, στα οποία έχει ανάμειξη η Χρυσή Αυγή, ζητάει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, με επιστολή που έστειλε σήμερα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Όπως ανέφερε ο κ. Δένδιας σε έκτακτη ενημέρωσή του στους δημοσιογράφους, η επιστολή προς την εισαγγελέα συνοδευόταν από τους φακέλους 13 περιστατικών στην Αττική και 19 στην υπόλοιπη Ελλάδα, μετά το επεισόδιο στη λαϊκή αγορά της Ραφήνας, περιστατικά, τα οποία -κατά την άποψη της Αστυνομίας- συνιστούν διαρκή δράση εγκληματικής οργάνωσης.

Για τον λόγο αυτό, ο υπουργός ζητάει όλα τα περιστατικά να ενταχθούν στο άρθρο 187 του ποινικού κώδικα, περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, γεγονός που μετατρέπει αυτομάτως τα πλημμελήματα σε κακουργήματα και έτσι αντιμετωπίζονται με πολύ αυστηρότερα κριτήρια. Σε ορισμένες από τις περιπτώσεις αυτές, για τις οποίες έχουν σχηματιστεί δικογραφίες, εμπλέκονται και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, και η διαδικασία γι’ αυτούς θα προχωρήσει όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Διαβάστε ακόμη: Θρήνος στην κηδεία του Παύλου Φύσσα

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι με τον τρόπο αυτόν, δεν τίθεται εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, γιατί δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα, αλλά πλέον «όλοι θα συρθούν στα δικαστήρια και θα ανακοπεί η δράση του συγκεκριμένου κόμματος».

Σε ερώτηση γιατί ο ίδιος δεν άφησε να προχωρήσει η έρευνα για τη δολοφονία στο Κερατσίνι, που μπορεί να φέρει στο φως και άλλα στοιχεία, ο κ. Δένδιας απάντησε ότι προχώρησε στην αποστολή της επιστολής, επειδή φοβάται ότι αυτό που έγινε στο Κερατσίνι μπορεί να επαναληφθεί, καθώς και επειδή μπορεί να υπάρξουν αντιδράσεις από την άλλη πλευρά με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση.

Όπως είπε ο κ. Δένδιας, για την ενέργεια του αυτή είναι σύμφωνος και ο πρωθυπουργός, τον οποίο ενημερώνει αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ