Τα επίμαχα tweets του Δημήτρη Καμμένου ίσως φέρουν πρόωρες κυβερνητικές αλλαγές

Τα επίμαχα tweets του Δημήτρη Καμμένου ίσως φέρουν πρόωρες κυβερνητικές αλλαγές
Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος μιλάει στη συνεδρίαση των επιτροπών προκειμένου να συζητηθεί το σχέδιο νόμου με το κείμενο της συμφωνίας στην όποια κατέληξε η ελληνική κυβέρνηση με τους εταίρους της χώρας στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής, Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Επικοινωνία Αλέξη Τσίπρα - Πάνου Καμμένου για τη γνησιότητα δημόσιων δηλώσεων του υφυπουργού Υποδομών.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο προοχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στον οποίο ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα με τα επίμαχα tweets του υφυπουργού Υποδομών Δημήτρη Καμμένου.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Πάνο Καμμένο να διερευνήσει την γνησιότητα των tweets και αν αυτά είναι αυθεντικά, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι αυτό δεν μπορεί να συνάδει με τις αξίες και την ηθική της συγκυβέρνησης.

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ζητήθηκε από τον Καμμένο, στη περίπτωση που είναι γνήσια τα tweets, να δει και το ενδεχόμενο αντικατάστασής του υφυπουργού υπογραμμίζοντας πως τη τελική απόφαση θα τη λάβει ο πρωθυπουργός.

Αντίδραση και από τους «53»του ΣΥΡΙΖΑ

Με μία πολύ σκληρή ανακοίνωση η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, μέλος της ομάδας των «53», ζητά την αποπομπή του Δημήτρη Καμμένου από την κυβέρνηση. Η κα Κατριβάνου αναφέρει πως αισθάνεται βαθιά ντροπή και λύπη που σε μια αριστερή κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, υπουργοποιείται ο Δημήτρης Καμμένος. Χαρακτηρίζει  άθλια, ομοφοβικά και αντισημιτικά τα σχόλια που είχε αναρτήσει στο twitter του.

Η δήλωση της Βασιλικής Κατριβάνου:

Δημήτρης Καμμένος, όχι σε κυβέρνηση της Αριστεράς

Αισθάνομαι βαθιά ντροπή και λύπη που σε μια αριστερή κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, υπουργοποιείται ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος κάνει συστηματικά άθλια ομοφοβικά και αντισημιτικά σχόλια στο twitter του. Το περιεχόμενο και το ήθος τους ταιριάζουν μόνο σε ακροδεξιό, και προσβάλλουν βάναυσα όχι μόνο αυτούς στους οποίους στοχεύει, αλλά κάθε αξιοπρεπή άνθρωπο. Η αποπομπή του από την κυβέρνηση είναι αναγκαία και επείγουσα.