Τα πέντε βιβλία που θα σας βοηθήσουν στην καριέρα σας

Τα πέντε βιβλία που θα σας βοηθήσουν στην καριέρα σας

Μυστικά επιτυχίας κρυμμένα σε σελίδες βιβλίων.

Νομίζατε πως το διάβασμα τελείωσε μετά την αποφοίτηση; Κάνετε λάθος. Η εύρεση εργασίας θέλει ακόμα περισσότερη μελέτη. Δείτε τα βιβλία που θα σας κάνουν να πάτε τη καριέρα σας ένα βήμα παρά κάτω.

1. The Up Side of Down: Why Failing Well Is the Key to Success

Αυτό το βιβλίο θα σας διδάξει πως μια αποτυχία θα σας κάνει καλύτερους. Με ποιο τρόπο να εκμεταλλευτείτε τυχόν επαγγελματικά λάθη για τη μελλοντική σας ανάδειξη. Όπως λέει και το ρητό «Ότι δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό».

Συγγραφέας: Megan McArdle

2. How to be a Productivity Ninja: Worry Less, Achieve More and Love What You Do

Πριν μερικά χρόνια λέγαμε πως η σωστή διαχείριση του χρόνου είναι το μεγαλύτερο προσόν. Όχι πια. Σημασία έχει να επιστήσουμε όλη μας την προσοχή στη διαχείριση καθ’ αυτή. Με μικρά καθήκοντα να μας αποσπούν την προσοχή καθημερινά, απομακρυνόμαστε από τον στόχο μας. Κρατήστε το μυαλό σας καθαρό και συγκεντρωμένο. Όχι τηλέφωνα, όχι άσκοπες συζητήσεις, αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να είστε παραγωγικοί.

Συγγραφέας: Graham Allcott

3. Body of Work: Finding the Thread That Ties Your Story Together

Αυτές τις μέρες είναι όλο και πιο σπάνιο να έχουμε μια σταθερή καριέρα σε οποιονδήποτε τομέα. Όλο και περισσότεροι από μας συνδυάζουμε θέσεις σε μεγάλες εταιρείες, με freelance εργασία ακόμα και εθελοντικά projects. Με αυτό τον τρόπο μαθαίνουμε νέα πράγματα και διευρύνουμε τις γνώσεις μας, αλλά τι είδους καριέρα χτίζουμε; Η συγγραφέας μας δίνει τα εργαλεία ώστε να επιβιώσουμε σε αυτό το νέο κόσμο της εργασίας.

Συγγραφέας: Pamela Slim

4. Springboard: Launching Your Personal Search for Success

‘Όλοι λένε πως πρέπει να ακολουθήσουμε τα όνειρά μας. Πως θα φτάσουμε, όμως, εκεί; Ο τρόπος για να βρούμε τι είναι αυτό που μας αρέσει πραγματικά είναι ένας συνδυασμών των ενδιαφερόντων μας, των ερεθισμάτων μας, της κουλτούρας μας και άλλως παραγόντων. Όταν ανακαλύψουμε τα πράγματα που μας κάνουν χαρούμενους, αυτό είναι το πρώτο βήμα για την ευτυχία. Τα υπόλοιπα είναι θέμα δουλειάς.

Συγγραφέας: G. Richard Shell

5. Get a Job!: How I Found a Job when Jobs are Hard to Find – And So Can You

Δεν αρκεί να θες μόνο να βρεις δουλειά, είναι να υπάρχουν κιόλας. Όταν δεν αρκούν οι ικανότητες, οι διασυνδέσεις, οι γνωριμίες, τα social media, η έρευνα αγοράς, η συνεχής ενημέρωση είναι τα βασικά σας εργαλεία. Αυτό το βιβλίο θα σας δείξει πως θα επιβιώσετε σε μια αγορά που οι σχέσεις είναι περιορισμένες.

Συγγραφέας: Dan Quillen

Διαβάστε ακόμα:

Πόσο καιρό πρέπει να μείνει κάποιος στη δουλειά του;

Τι κοιτούν οι εργοδότες όταν σας τσεκάρουν στο Google

Πέντε γνωστά επαγγέλματα που ίσως εξαφανιστούν σε 10 χρόνια