Τέλος στα σενάρια εκλογών από τον Τσίπρα

Τέλος στα σενάρια εκλογών από τον Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, αλλά εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί και θα υπάρξει συμφωνία. 

Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο λαό, όχι με εκλογές αλλά με δημοψήφισμα , τονίζοντας ότι αν έχει μπροστά του μια συμφωνία που είναι έξω από την λαϊκή εντολή, δεν θα έχει το δικαίωμα να παραβιάσει την εντολή και θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός, αν θα πρέπει να δεχθεί την συμφωνία.

«Δεν υπάρχει λόγος να πάμε σε εκλογές. Έχουμε ισχυρή πλειοψηφία και είμαστε μπροστά στις δημοσκοπήσεις» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός δήλωσε σίγουρος πως μια έντιμη συμφωνία θα περάσει από τη κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ η πολυφωνία» ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο οποίος όμως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για δημοψήφισμα. Πάντως ξεκαθάρισε πως δεν έχει πάρει κάποια τέτοια απόφαση, καθώς δήλωσε πεπεισμένος πως θα υπάρξει συμφωνία.

Για την δήλωση προεκλογικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά όπως υποσχέθηκε. Η κυβέρνηση έχει εντολή λύσης, πρόσθεσε, αλλά δεν θα επαναλάβει τον φαύλο κύκλο της λιτότητας. Είναι μικρόψυχοι όσοι νομίζουν ότι θα έχουν όφελος από μία ρήξη, είπε χαρακτηριστικά.