Τέσσερα χρόνια μετά, η Apple αποφάσισε να αλλάξει το MacBook Pro

Τέσσερα χρόνια μετά, η Apple αποφάσισε να αλλάξει το MacBook Pro
epa05606193 Tim Cook, CEO of Apple Inc., introduces the new updated Apple Macbook Pro line during an event at the Apple Headquarters in Cupertino, California, USA, 27 October 2016. EPA/TONY AVELAR

Αυτό είναι το νέο λαπτοπ της εταιρείας με την μπάρα αφής.

Ύστερα από τέσσερα χρόνια που φάνηκαν …αιώνας, η Apple παρουσίασε την Πέμπτη ένα νέο MacBook Pro.

Σε μια εκδήλωση στην έδρα της, η εταιρεία παρουσίασε τους νέους φορητούς υπολογιστές MacBook Pro 13 και 15 ιντσών. Και τα δύο μοντέλα περιλαμβάνουν μια νέα οθόνη, η οποία λέγεται Touch Bar, στην πάνω πλευρά του πληκτρολογίου.

Αυτή η μπάρα αφής, τοποθετημένη στη θέση των πλήκτρων λειτουργιών, σας επιτρέπει να ελέγχεται εφαρμογές Mac με τις άκρες των δαχτύλων σας. Προσαρμόζεται σε πραγματικό χρόνο, ανάλογα με το τι λογισμικό χρησιμοποιείτε – π.χ. Photoshop.

Οι συσκευές περιλαμβάνουν ένα trackpad (επιφάνεια αφής) διπλάσιου μεγέθους σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα. Αλλά το MacBook Pro 13 ιντσών είναι κατά 23% μικρότερο σε όγκο και αρκετά λεπτότερο απ’ την προηγούμενη έκδοσή του. Η μικρότερη εκδοχή έχει βάρος 1,3 κιλά ενώ η έκδοση των 15 ιντσών έχει βάρος 1,8 κιλά.

Τα νέα MacBook Pro συνοδεύονται από Touch ID – αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων – που βρίσκεται δίπλα στην μπάρα αφής. Και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον συγκεκριμένο αισθητήρα για να εισέρχεστε με ασφάλεια στον υπολογιστή σας, να αλλάζει ο χρήστης στον υπολογιστή, ή να έχετε ασφαλή πρόσβαση στο Apple Pay απλώς …κουνώντας το δαχτυλάκι σας.

Με επεξεργαστή Intel Core i7 και νέα κάρτα γραφικών, το MacBook Pro 15 ιντσών είναι πάνω από δύο φορές ταχύτερο από το προηγούμενο μοντέλο 15 ιντσών. Αλλά και η έκδοση των 13 ιντσών προσφέρει βελτιωμένη ταχύτητα και επιδόσεις.

Η Apple προσφέρει και μια έκδοση του MacBook Pro 13 ιντσών με παραδοσιακά πλήκτρα λειτουργιών, χωρίς την μπάρα αφής. Στόχος είναι το προϊόν να προσελκύσει εν δυνάμει αγοραστές του MacBook Air 13 ιντσών – του μικρότερου, λεπτότερου, και φτηνότερου λάπτοπ της εταιρείας.

Η τιμή του MacBook Pro 13 ιντσών είναι 1.799 δολάρια, ενώ το μοντέλο 15 ιντσών διατίθεται στα 2.399 δολάρια. Το MacBook Pro χωρίς το Touch Bar κοστίζει 1.499 δολάρια.

Η φτηνότερη έκδοση θα είναι διαθέσιμη από την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ τα μοντέλα με τη μπάρα αφής θα αρχίσουν να διατίθενται σε μερικές εβδομάδες.