Θα εξαγοράσει η Google τη Snap Inc;

Θα εξαγοράσει η Google τη Snap Inc;

Φήμες λένε ότι η Google προσέφερε 30 δισ. δολάρια στη Snap Inc. για να την εξαγοράσει. Τι απαντούν οι δυο εταιρείες.

Τον τελευταίο χρόνο κυκλοφορούν οι φήμες ότι η Google κατέβαλε προσφορά τουλάχιστον 30 δισ. δολαρίων προκειμένου να εξαγοράσει την Snap Inc.

Τρία άτομα, αλλά και άνθρωποι που βρίσκονται μέσα και κοντά στην εταιρεία, επιβεβαίωσαν ξεχωριστά ότι είχαν ακούσει αυτή τη θεωρία, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι αποτελεί ένα «ανοιχτό μυστικό» μεταξύ των ανώτερων τάξεων του Snap και ορισμένων κύκλων τεχνολογίας.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές το κατά πόσο επίσημες είναι οι εν λόγω συζητήσεις, αλλά είναι οφθαλμοφανές ότι η Snap και η Google έχουν στενές σχέσεις. Γενικότερα, όμως, οι ανεπίσημες συζητήσεις μεταξύ εταιρειών είναι συχνές στον κόσμο της τεχνολογίας, ιδίως γύρω από σημαντικά γεγονότα, όπως μια αρχική δημόσια προσφορά ή ένας μεγάλος γύρος συλλογής κεφαλαίων.

Επιπλέον, έχει ακουστεί ότι η Google και η Snap συζητούσαν μία πιθανή εξαγορά μόλις πριν την είσοδο της Snap στο χρηματιστήριο τον περασμένο Μάρτιο και ότι μια προσφορά άγγιζε τα 30 δισ. δολάρια.

Από την πλευρά της η Snap χαρακτήρισε τις φήμες αυτές ψευδείς, ενώ η Google αρνήθηκε να προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Google πάντα ήθελε να αποκτήσει ένα επιτυχημένο κοινωνικό δίκτυο και έχει δοκιμάσει αρκετές φορές, όπως με το Google Plus και το Google Buzz. Το 2013, μάλιστα φημολογήθηκε ότι η Google προσπάθησε να« αρπάξε»ι το Snapchat για τέσσερα δισ., όταν ο Σπίγκελ απέρριψε μια προσφορά από τον CEO του Facebook Μαρκ Ζούκερμεργκ.