Η Time Warner απορρίπτει την προσφορά εξαγοράς της Fox

Η Time Warner απορρίπτει την προσφορά εξαγοράς της Fox

Δεν έγινε δεκτή η πρόταση «μαμούθ» ύψους 80 δισ. δολαρίων του Μέρντοχ για τη συγχώνευση των δύο μιντιακών «γιγάντων», που προέβλεπε και πώληση του CNN.

Η Time Warner έκανε γνωστό σήμερα πως απέρριψε την αρχική προσφορά εξαγοράς ύψους 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον μεγάλο ανταγωνιστή της, την 21st Century Fox., που είχε σαν στόχο τη δημιουργία μίας εταιρείας «κολοσσού» στον χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.

Όπως έγινε γνωστό, η προσέγγιση από την μιντιακή «αυτοκρατορία» του Ρούπερτ Μέρντοχ έγινε τον προηγούμενο μήνα, ενώ και η 21st Century Fox επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της σήμερα πως η Time Warner απέρριψε την πρότασή της, σημειώνοντας πως δεν συζητά αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο να συζητήσει περαιτέρω τη συμφωνία.

«Η 21st Century Fox επιβεβαιώνει πως έκανε επίσημη πρόταση στην Time Warner τον περασμένο μήνα για τη συγχώνευση των δύο εταιρειών. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Time Warner απέρριψε την πρότασή μας. Δεν βρισκόμαστε τώρα σε συζητήσεις με την Time Warner», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας που διαθέτει το κινηματογραφικό στούντιο 20th Century Fox και το κανάλι της καλωδιακής τηλεόρασης Fox News.

Στην ανακοίνωσή της η Time Warner -ιδιοκτήτης του κινηματογραφικού στούντιο Warner Bros και των επιτυχημένων δικτύων CNN και HBO- αναφέρει πως μετά από μακροσκελείς συζητήσεις κατέληξε στην απόφαση να μην δεχτεί την πρόταση της Fox και να μην προβεί σε περαιτέρω συζητήσεις μαζί της, καθώς δεν ήταν στο συμφέρον της επιχείρησης και των μετόχων της, οι οποίοι εγείραν ερωτηματικά για την ικανότητα της Fox να διοικήσει και να διαχειριστεί την εταιρεία που θα προέκυπτε από τη συγχώνευση.

«Υπάρχουν αρκετά στρατηγικά, λειτουργικά και ρυθμιστικά ρίσκα στη συγχώνευση με την 21st Century Fox», ανέφερε η Time Warner στην ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με τους New York Times, η Fox μεταξύ άλλων πρότεινε την πώληση του CNN της Time Warner μετά την εξαγορά της εταιρείας, ώστε να διαλύσει τις όποιες αντιρρήσεις μπορεί να προέκυπταν από την αμερικανική ρυθμιστική αρχή.

Διαβάστε ακόμη:

Το «δαχτυλίδι» του Ρούπερτ

Ιστορίες επιχειρηματικού νεποτισμού