Το τελευταίο απόκτημα της Google μπορεί να μετατρέψει την οθόνη του smartphone σας σε ηχείο

Το τελευταίο απόκτημα της Google μπορεί να μετατρέψει την οθόνη του smartphone σας σε ηχείο
Photo:

Η Google φέρεται να προχώρησε σε μία εξαγορά που μπορεί να αλλάξει τα κινητά τηλέφωνα όπως τα γνωρίζουμε σήμερα.

Η Alphabet Inc, η μητρική εταιρεία της Google, προχώρησε σε μία εξαγορά που θα μπορούσε να φέρει σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο ακούμε μουσική στα smartphones μας.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε το Bloomberg, η Google εξαγόρασε τη βρετανική startup Redux, η οποία έχει καταφέρει να παράξει τεχνολογία που μετατρέπει την οθόνη των «έξυπνων» κινητών σε ηχεία. Η εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας θα επέτρεπε, δηλαδή, στους χρήστες να παίζουν μουσική ή αρχεία ήχου από την οθόνη, και θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει και στην κατάργηση των εξωτερικών ηχείων ή ακουστικών, δίνοντας έτσι στη Google τη δυνατότητα να αναπτύξει νέα σχέδια για smartphones.

Όπως όλες οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, η Google συνηθίζει να εξαγοράζει μικρότερες startups και είτε να εισάγει τα προϊόντα τους στα υπάρχοντα προϊόντα της εταιρείας ή να αποκτά με τον τρόπο αυτό πρόσβαση στο ταλέντο ή την τεχνολογία τους.

Ο αμερικανικός τεχνολογικός «γίγαντας» ίσως να στοχεύει με την κίνηση αυτή στη δημιουργία ενός πιο λεπτού και βελτιστοποιημένου smartphone. Μόλις πέρυσι η Google προχώρησε στην εξαγορά του τμήματος mobile της HTC, την εμπειρία του οποίου θα μπορούσε βέβαια να χρησιμοποιήσει σε συνδυασμό με την τεχνολογία της Redux, προκειμένου να μειώσει τον χώρο που απαιτείται για τα ηχεία στα κινητά της τηλέφωνα, να τα επανασχεδιάσει και να δημιουργήσει εντελώς διαφορετικές συσκευές.

H Google -που ως τώρα δεν έχει επιβεβαιώσει την εξαγορά της Redux- δεν έχει αποκαλύψει ακόμη τα σχέδιά της. Το Bloomberg, πάντως, αναφέρει πως υπήρξε επίσημη μεταφορά μετοχών της Redux στη Google τον περασμένο Δεκέμβριο. Σύμφωνα, μάλιστα, με την ιστοσελίδα Crunchbase, η εξαγορά φέρεται να έχει ολοκληρωθεί από τον Αύγουστο.