Τριπλή ελληνική συμμαχία στη Σόφια

Τριπλή ελληνική συμμαχία στη Σόφια

Οι Όμιλοι Fourlis, Danaos και Notos Com ενώνουν τις δυνάμεις τους στο Sofia Ring Mall, στην μεγαλύτερη ελληνική ιδιωτική επένδυση στη Βουλγαρία. 

Όσοι βορειοελλαδίτες έχουν ξεκινήσει τις φθινοπωρινές τους αποδράσεις στην Σόφια θα έχουν προσέξει ότι στους πρόποδες της Βίτοσα, στο νότιο κομμάτι της πόλης δίπλα στα ΙΚΕΑ, επικρατεί ένας οργασμός εργασιών. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη ελληνική επένδυση που πραγματοποιείται αυτό το διάστημα στην πρωτεύουσα της γειτονικής χώρας και εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 300 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για την δημιουργία του Sofia Ring Mall, συμφερόντων του Ομίλου Φουρλή – ο οποίος έχει αναπτύξει και τα ΙΚΕΑ – καθώς και την οικιστική ανάπτυξη που προχωρά από τον όμιλο Danaos συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα. Στο Sofia Ring Mall, το οποίο βάσει προγραμματισμού αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του σε λιγότερο από έξι μήνες, τον Μάρτιο του 2014, έγινε γνωστό χθες ότι θα λειτουργήσει το πρώτο πολυκατάστημα της Notos Com εκτός Ελλάδος.

Fourlis: Επιθετική πολιτική με την ΙΚΕΑ

Όπως ανακοινώθηκε από την διαχειρίστρια εταιρεία η Notos Com πρόκειται να καταλάβει δεσπόζουσα θέση στο πρώτο Mall της Σόφιας, καθώς θα λειτουργήσει κατάστημα 6.000 τ.μ. Στο πολυκατάστημα αναμένεται ότι θα ενταχθούν περίπου 60 φίρμες ένδυσης, 20 σήματα δερμάτινων ειδών και αξεσουάρ καθώς 100 φίρμες επώνυμων καλλυντικών προϊόντων.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα είμαστε σε θέση να δραστηριοποιηθούμε σε μια τέτοια συναρπαστική νέα αγορά, όπως η Βουλγαρία, μέσω της συνεργασίας μας με το Ring Mall Sofia», δήλωσε η Βαρβάρα Βερνίκου, διευθύνουσα σύμβουλος της Notos Com.  «Θα λειτουργήσουμε για πρώτη φορά στην χώρα την εμπορική πρακτική των “shop in a shop”και ελπίζουμε ότι θα κάνει την εμπειρία αγορών πολλών ανθρώπων εύκολη και διασκεδαστική».

Fourlis: Πρωτιά στην αγορά επίπλου στην Βουλγαρία

Το Sofia Ring Mall, το οποίο καταλαμβάνει έκταση 100.000 τ.μ., βρίσκεται σε προνομιακή θέση διαθέτοντας μοναδική θέα προς την πόλη της Σόφιας. Με βάση τον σχεδιασμό αναμένεται να φιλοξενήσει συνολικά 200 καταστήματα και σύμφωνα με πληροφορίες του fortunegreece.com το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί η συνεργασία με άλλα ηχηρά ονόματα της ελληνικής αγοράς.