Τρίτη μεγαλύτερη συναλλαγή στον κόσμο η ΑΜΚ της Eurobank

Τρίτη μεγαλύτερη συναλλαγή στον κόσμο η ΑΜΚ της Eurobank

Η Eurobank γίνεται η πρώτη τράπεζα που επιστρέφει πλειοψηφικά σε ιδιωτικά χέρια, τονίζει ο CEO Χρήστος Μεγάλου. 

Επιστολή προς το προσωπικό της τράπεζας έστειλε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Χρήστος Μεγάλου, στην οποία χαρακτηρίζει ως σημαντικότατο επίτευγμα στην πρόσφατη ιστορία της, την επιστροφή στον ιδιωτικό τομέα.

«Η Eurobank είναι πλέον η πρώτη ελληνική τράπεζα με πλειοψηφική ιδιωτική μετοχική βάση (65%) και με τον υψηλότερο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (19% Core Tier 1). Το ύψος της υπερκάλυψης και το ενδιαφέρον από ποιοτικούς διεθνείς επενδυτές, όπως συνταξιοδοτικά ταμεία και κρατικά επενδυτικά ταμεία, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καταδεικνύοντας την εμπιστοσύνη της διεθνούς και ελληνικής επενδυτικής κοινότητας στη δυναμική και στις προοπτικές της Τράπεζας. Στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank προσελκύσαμε σημαντικότατους βασικούς μετόχους, όπως η Fairfax, η Wilbur Ross, και η Capital Research, καθώς και άλλους επενδυτές διεθνούς εμβέλειας από την Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία. Η πολυμετοχική πλέον σύνθεση της Eurobank θα ενισχύσει την συμμετοχή της στους χρηματιστηριακούς δείκτες και την εμπορευσιμότητα της μετοχής, η οποία θα έχει την υψηλότερη διασπορά μεταξύ των ελληνικών τραπεζών», αναφέρει στην επιστολή του ο Χρήστος Μεγάλου.

Επισημαίνει επίσης ότι «η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank κατά 2,864 δισεκ. είναι η τρίτη μεγαλύτερη συναλλαγή στον κόσμο το 2014 και η μεγαλύτερη τραπεζική συναλλαγή που έγινε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια».

«Η επιτυχία μας αυτή δεν είναι το τέλος του δρόμου, αλλά η αρχή μιας νέας Eurobank με στόχο νέες κατακτήσεις και διακρίσεις. Σήμερα, βρισκόμαστε σε προνομιακή θέση με θετικές προοπτικές και σημαντικά εφόδια: τις ικανότητές μας, την αποτελεσματικότητά μας, τις αξίες μας και κυρίως τους δεσμούς που δημιουργήσαμε μεταξύ μας μέσα από τη δοκιμασία της κρίσης και την επιτυχημένη προσπάθεια της επιστροφής στον ιδιωτικό τομέα. Το επίκεντρο της προσπάθειάς μας είναι πάντοτε οι πελάτες μας. Οι σχέσεις μαζί τους παραμένουν προτεραιότητα και η εμπιστοσύνη τους στην Τράπεζα, βασικό κριτήριο της επιτυχίας μας», αναφέρει επίσης.

Διαβάστε ακόμη: 

Μεγάλου: Ζούμε ήδη την αρχή του τέλους της κρίσης