Βάζει «τέλος» στα selfies ο Μπάρακ Ομπάμα;

Βάζει «τέλος» στα selfies ο Μπάρακ Ομπάμα;

Η υπόθεση μιας απλής φωτογραφίας του Ομπάμα με τον αρχηγό της αμερικάνικης ομάδας του μπέιζμπολ πέρασε πλέον στα χέρια των δικηγόρων. 

Τα selfies ξεπερνούν τα δέκα ανά άτομο την ημέρα, σύμφωνα με έρευνες και από αυτή τη συνήθεια δε θα μπορούσαν να λείπουν διάσημοι ηθοποιοί , τραγουδιστές αλλά και πολιτικοί.

Από την άλλη πλευρά, είναι λογικό οι εταιρείες να προσπαθούν να βγάλουν χρήματα μέσα από αυτή τη νέα τάση στα social media. Έτσι βλέπουμε ειδικές κάμερες για selfies αλλά και φίλτρα και εφέ που θα σας κάνουν να φαίνεστε πιο ωραίοι.

Πριν λίγες μέρες μια ακόμη φωτογραφία έγινε viral στο Twitter με περισσότερα από 42.000 retweets. Ο λόγος για τη φωτογραφία που τράβηξε ο αρχηγός της ομάδας του μπέιζμπολ Boston Red Sox, David Ortiz, μαζί με τον Ομπάμα λίγο πριν την έναρξη του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Που είναι το κακό σε αυτό, από τη στιγμή που και ο ίδιος ο Πρόεδρος έχει τραβήξει τη δική του selfie; Ο Λευκός Οίκος έχει μια πολύ αυστηρή πολιτική σε ό τι έχει να κάνει με την «εκμετάλλευση» του Προέδρου για λόγους μάρκετινγκ.

Ο Ortiz χρησιμοποίησε ένα Samsung smartphone, και η εταιρεία έκανε retweet τη φωτογραφία στους 5 εκατ. followers της, ενώ πλήρωσε και για να την προμοτάρει, σύμφωνα με δημοσίευμα του The Boston Globe.

Η κίνηση αυτή δε φαίνεται πως χαροποίησε ιδιαίτερα τους εκπροσώπους του Λευκού Οίκου, ενώ ο βοηθός του Προέδρου, Daniel Pfeiffer, δήλωσε αστειευόμενος πως ίσως αυτό είναι το τέλος των selfies, ενώ την υπόθεση έχουν πλέον αναλάβει οι δικηγόροι και ο χρόνος μόνο θα δείξει αν η φωτογραφία τραβήχτηκε για διαφημιστικούς λόγους.

Διαβάστε ακόμα:

H εφαρμογή για selfies που σας αδυνατίζει!

Εθεάθη Galaxy S5 mini

Τα «selfies» της Άνγκελα Μέρκελ