Βενιζέλος: Αναβάλλεται για ένα μήνα η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ

Βενιζέλος: Αναβάλλεται για ένα μήνα η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ

Στο διάστημα αυτό θα διορθωθούν λάθη και θα γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές χωρίς επιβάρυνση και ταλαιπωρία των πολιτών.

Αναβάλλεται κατά ένα μήνα η καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μεγάρου, ώστε να διορθωθούν λάθη και να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές χωρίς επιβάρυνση και ταλαιπωρία των πολιτών.

Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε επίσης ότι στις 25 Αυγούστου θα συνέλθει σε πρώτη συνεδρίαση το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης που έχει συσταθεί με πρότασή του και στο οποίο μετέχουν όλα τα συναρμόδια Υπουργεία και οι παραγωγικοί φορείς με στόχο την προώθηση ολοκληρωμένων πολιτικών που μειώνουν την ανεργία, δημιουργούν νέες και διασφαλίζουν υφιστάμενες θέσεις εργασίας καθώς προφανώς δεν αρκούν τα μέτρα προσωρινής απασχόλησης και στήριξης των ανέργων. Στη σχετική ανακοίνωση του Κινήματος, υπενθυμίζεται ότι αυτή την πρόταση είχε διατυπώσει εδώ και ημέρες το ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί χθες η κυβέρνηση επισημοποίησε τη συνέχιση των μέτρων στήριξης των ανέργων που είχαν ξεκινήσει εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο με κορμό τον ΟΑΕΔ και αφετηρία τις προτάσεις που είχε εισηγηθεί η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

ΣΥΡΙΖΑ: «Βατερλό της κυβέρνησης στο θέμα του ΕΝΦΙΑ»
Για «Βατερλό της κυβέρνησης η οποία πρέπει να φύγει άμεσα» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τη στάση του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στο θέμα του ΕΝΦΙΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι «μετά τα κροκοδείλια δάκρυα των βουλευτών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τον εμπαιγμό και την κοροϊδία των Σαμαρά-Βενιζέλου, οι οποίοι αφού στέλνουν τον Ε(Ν)ΦΙΑΛΤΗ στα νοικοκυριά “δίνουν εντολές” ανερυθρίαστα για “διορθώσεις” και πληρωμή έναν μήνα αργότερα!».

Πρόκειται, για μια άνευ προηγουμένου δήμευση περιουσίας των πολιτών αφού αντικειμενικά και λόγω της μνημονιακής πολιτικής δεν μπορούν να πληρώσουν, ενώ δεν προβλέπει αφορολόγητο όριο και δεν προστατεύει και τη μικρή ιδιοκτησία, καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ