Βίντεο: Αποκτήστε το δικό σας Drone… τσέπης!

Βίντεο: Αποκτήστε το δικό σας Drone… τσέπης!

Πανάλαφρο, πτυσσόμενο, σας ακολουθεί πετώντας και σας βιντεοσκοπεί με μια GoPro.

Οι προσπάθειες κατασκευής ενός drone ως πραγματικά μαζικό προϊόν είναι στο απόγειό τους. Εκατοντάδες προτάσεις βρίσκονται δοκιμαστικά στον αέρα, στο σχεδιαστήριο, ακόμα και στο εμπόριο. Όμως οι εμπνευστές του Pocket Drone υποστηρίζουν ότι το δικό τους ιπτάμενο όχημα ξεχωρίζει με πολλούς τρόπους.

Πρώτα απ’ όλα, είναι πτυσσόμενο. Χωράει σε ένα μικρό τσαντάκι, ζυγίζει μισό κιλό, ξεδιπλώνει και είναι έτοιμο για πτήση σε 20 δευτερόλεπτα, ενώ έχει υποδοχή για κάμερα GoPro. Επιπλέον, συνεργάζεται με οποιοδήποτε εξωτερικό controller ή ακόμα και με το Android τηλέφωνο ή την ταμπλέτα σας (σύντομα και με iOS), μπορεί να πετάξει για 20 λεπτά (η μεγαλύτερη αυτονομία στην κατηγορία του), είναι αναβαθμίσιμο και επεκτάσιμο.

Αυτό, όμως, που το κάνει να ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο είναι η λειτουργία «Follow Me». Μπορεί να πετάξει ακολουθώντας σας σε προκαθορισμένο -σχετικά με εσάς- ύψος και απόσταση με την κάμερα να σας στοχεύει. Μπορεί, έτσι, να σας βιντεοσκοπήσει από απίστευτες γωνίες λήψης ενώ κάνετε ποδήλατο, σκι, ακόμα και bungee jumping.

Δείτε: Το νέο απίστευτο drone του αμερικανικού ναυτικού!

Οι δημιουργοί του έχουν ξεκινήσει καμπάνια χρηματοδότησης στο Kickstarter στην οποία έχουν ήδη συγκεντρώσει σχεδόν μισό εκατομμύριο δολάρια, περίπου 15 φορές πάνω από τον αρχικό του στόχο των 35.000, με την καμπάνια να λήγει στις 9 Μαρτίου.

Η τιμή του αυτή τη στιγμή είναι στα 495 δολάρια για το πλήρες πακέτο.

Δείτε το σε δράση