«Βολές» ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τα 25 ευρώ των νοσοκομείων

«Βολές» ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τα 25 ευρώ των νοσοκομείων

Διπλά πυρά από συγκυβέρνηση και αντιπολίτευση δέχεται το υπουργείο Υγείας.

«Η επιβολή των νέων χαρατσιών στην υγεία με τα 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή σε δημόσιο νοσοκομείο καθώς και η επιπλέον επιβάρυνση με 1 ευρώ για κάθε συνταγή φαρμάκων, είναι τα νέα άθλια μνημονικά μέτρα που επιβάλλει η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στους πολίτες, ως καλωσόρισμα για το νέο έτος της “ανάπτυξης”» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ «όσο και να προσπαθεί ο κ. Γεωργιάδης με τις συνεχείς τηλεοπτικές του “παραστάσεις” να δικαιολογήσει τα έργα και τις ημέρες του στο υπουργείο Υγείας, αλλά και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ως κυβερνητικοί εταίροι ψήφισαν πανηγυρικά τα συγκεκριμένα μέτρα πριν λίγους μήνες ενώ τώρα υποκριτικά ως “τζάμπα μάγκες” εκφράζουν την αντίθεσή τους, δεν μπορούν να κρύψουν από τον ελληνικό λαό ότι μοναδικός τους στόχος είναι η πλήρης ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας και η συνεχής οικονομική αφαίμαξη των πολιτών».

«Αν τους λείπουν χρήματα όπως επικαλούνται για τα νοσοκομεία, ας τα αναζητήσουν ανάμεσα στους μεγάλους φοροφυγάδες, στις μίζες, τις λίστες, τα σκάνδαλα και τη διαφθορά που διαχρονικά δημιούργησαν τα κόμματά τους και όχι στις τσέπες του ελληνικού λαού», συνεχίζει η ανακοίνωση του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμη: Επιμένει στο εισιτήριο των 25 ευρώ ο υπουργός Υγείας

ΠΑΣΟΚ: Θα επιμείνουμε στην απόσυρση του μέτρου
«Το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στην απόσυρση του 25ευρου αναλαμβάνοντας όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες και στην κυβέρνηση και μετά στη Βουλή», επαναλαμβάνει το κόμμα, σε σημερινό σχόλιο που εξέδωσε επί του θέματος, ασκώντας παράλληλα κριτική στους χειρισμούς του υπουργού Υγείας, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ανακοίνωσή του.

Ειδικότερα, υποστηρίζει ότι «οριζόντια μέτρα, όπως τα 25 ευρώ ανά νοσηλεία σε νοσοκομείο, δεν αποδίδουν αποτελέσματα και είναι άδικα γιατί δεν λαμβάνουν υπόψη τους μια σειρά από κρίσιμα κριτήρια». Παράλληλα, «απαντά» στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «τα ‘ισοδύναμα’ που επικαλείται», «ας ψάξει να τα βρει σε κάποια από τα ‘Ζάππεια’ που χάθηκαν» και τον καλεί να αξιοποιήσει τους πόρους που προέκυψαν από την εξοικονόμηση πόρων, την οποία στήριξε πρόσφατα το ΠΑΣΟΚ, στην Υγεία τόσο με τη μείωση των τιμών των φαρμάκων, όσο και με τη μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ. Ακόμα, το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι «ο κ. Γεωργιάδης όχι μόνο δεν αρνήθηκε το θέμα που έγκαιρα του θέσαμε, αλλά σε συνεχείς δηλώσεις του σε Μ.Μ.Ε. έκανε λόγο για απόσυρση της διάταξης ή για περιορισμό της στους «έχοντες και κατέχοντες» θεσπίζοντας οικονομικά κριτήρια». «Και όταν δηλώνει δημοσίως (στο Mega σήμερα) ότι η διαμάχη του 25ευρου είναι «για τρίχες» ας σκεφτεί το πόσο «τρίχες» θα το θεωρήσει ένας άνεργος, ένας φτωχός που έχει ανάγκη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι και άλλες διατάξεις που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο και είχαν ψηφισθεί στη Βουλή, επανεξετάσθηκαν και άλλαξαν από την ίδια την κυβέρνηση.

Παράλληλα, «απαντά» στον ΣΥΡΙΖΑ πως «αντί να κάνει τον «τζάμπα τιμητή των πάντων» ας μας πει τη συνολική πρότασή του για τον τομέα της υγείας».

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «με αίσθημα ευθύνης ψήφισε όλα τα μέτρα στα οποία ισορροπούσε κάθε φορά η διαρκής διαπραγμάτευση με την τρόικα», στοχεύοντας όπως πάντα στη βελτίωση των ρυθμίσεων, «ιδιαίτερα όπου υπάρχουν αδικίες εις βάρος ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων». «Αυτή η γραμμή είναι η γραμμή της Προγραμματικής Συμφωνίας της Κυβέρνησης, είναι η γραμμή που αποδίδει αποτέλεσμα και οδηγεί στην έξοδο από το μνημόνιο», τονίζει.

Ακόμα, προαναγγέλλει ότι θα επαναφέρει και θα επιμείνει στην ψήφιση της τροπολογίας που είχε πρόσφατα υποβάλει, για τους ανάπηρους, τους ανασφάλιστους που δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, και τους υπερήλικες που δεν δικαιούνται σύνταξη και υπογραμμίζει ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται επομένως μαθήματα συνέπειας και αξιώνει σεβασμό των προσπαθειών του και κυρίως των θέσεων και των προτάσεών του».