Ξεπέρασε τα 80 εκατ. μέλη το Amazon Prime

Ξεπέρασε τα 80 εκατ. μέλη το Amazon Prime

Βασικός πυλώνας του ομίλου, φέροντας ένα μεγάλο ποσοστό απ' τα συνολικά κέρδη.

Η δημοφιλής συνδρομητική υπηρεσία της Amazon, Prime, διπλασιάστηκε σε μέγεθος τα τελευταία δύο χρόνια φτάνοντας τα 80 εκατομμύρια μέλη, σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσίευσε την Τρίτη η ερευνητική εταιρεία Consumer Intelligence Research Partners.

Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 38% σε σχέση με πέρυσι, οπότε η Amazon είχε περίπου 58 εκατομμύρια μέλη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας.

Τα στοιχεία της έρευνας αποδεικνύουν πώς η Amazon Prime έχει «κατοχυρώσει» τη θέση της ως ένας από τους κεντρικούς πυλώνες του ηλεκτρονικού εμπορίου και των υπηρεσιών streaming της Amazon.

Με 99 δολάρια το χρόνο, τα μέλη της Amazon Prime μπορούν να έχουν πρόσβαση και να στριμάρουν ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, podcasts και παραγωγές του Amazon, πέρα από τη δωρεάν παράδοση εντός δύο ημερών και την παράδοση μέσα σε μια ώρα σε συγκεκριμένες παραγγελίες.

Το Prime έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους αγοραστές να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα μέσω της Amazon σε προϊόντα όπως είδη υγιεινής, καφέ και παιχνίδια.

Τα μέλη του Prime δαπανούν κατά μέσο όρο 1.300 δολάρια ετησίως στην Amazon, σε σύγκριση με τα περίπου 700 δολάρια που δαπανούν τα μη μέλη, σύμφωνα με το CIRP.