Ξεπέρασε τους 40 εκατ. επιβάτες το μήνα η Uber

Ξεπέρασε τους 40 εκατ. επιβάτες το μήνα η Uber

Σχεδόν 50 δολάρια κατά μέσο όρο το μήνα ξοδεύουν οι χρήστες.

Πάνω από 40 εκατ. μηνιαίους επιβάτες έχει πλέον η κορυφαία εταιρεία μεταφορών, Uber, σύμφωνα με δήλωση του CEO Travis Kalanick στο Vanity Fair’s New Establishment Summit στο Σαν Φρανσίσκο.

Τον τελευταίο μήνα, η εταιρεία κατέβαλε μεταξύ 1,5 δισ. δολάρια και 2 δισ. δολάρια στους οδηγούς, μετά τη περικοπή στους ναύλους, πρόσθεσε.

Ακόμα, σύμφωνα με δηλώσεις του οι επιβάτες ξοδεύουν 50 ευρώ κατά μέσο όρο για την υπηρεσία κάθε μήνα.

Ο Kalanick ίδρυσε την εταιρεία – φαινόμενο το 2009 μαζί με τους Alexander Hank και Garrett Camp και σήμερα λειτουργεί σε πάνω από 500 πόλεις, προσφέροντας μια γκάμα υπηρεσιών από μετακινήσεις με τα οχήματα της εταιρείας, ένα πρόγραμμα μετακινήσεων σε χαμηλό κόστος, υπηρεσίες παράδοσης γευμάτων και άλλα.

Μια από τις υπηρεσίες της εταιρείας που έχει παρουσιάσει τρομερή αύξηση, είναι η UberPool. Ουσιαστικά πρόκειται για μια υπηρεσία carpooling που λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια, και η οποία κάνει το 20% των συνολικών μεταφορών της εταιρείας παγκοσμίως.

Τον Μάρτιο, η Uber είχε ανακοινώσει πως το UberPool αντιπροσωπεύει πάνω από τις μισές μεταφορές σε κάποιες πόλεις, ενώ μόνο στην Κίνα πάνω από 20 εκατ. επιβάτες τον μήνα επιλέγουν την υπηρεσία.

Ο Kalanick τόνισε ξανά την αναγκαιότητα ύπαρξης αυτόνομων αυτοκινήτων. Από τότε που η Uber μπήκε στο χρηματιστήριο έχει προχωρήσει σε μια σειρά συνεργασιών, όπως με την Volvo και την απόκτηση της Otto, για να πετύχει τον στόχο της – χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα αντικατασταθούν μονομιάς όλα τα οχήματα.