Σύγκλιση απόψεων Μητσοτάκη – Θεοδωράκη για τις μεταρρυθμίσεις

Σύγκλιση απόψεων Μητσοτάκη – Θεοδωράκη για τις μεταρρυθμίσεις
(Ξένη δημοσίευση) Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης (Δ), υποδέχεται τον επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Σταύρο Θεοδωράκη (Α), κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, στο πλαίσιο των επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016, στη Βουλή. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκαν τα θέματα της παιδείας, το ασφαλιστικό, ο εκλογικός νόμος και η συνταγματική αναθεώρηση.

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, η οποία διήρκησε περίπου μία ώρα.

Σύμφωνα με κύκλους της ΝΔ, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, καθώς και οι δύο πλευρές, αν και από διαφορετική σκοπιά και διαφορετικές εκτιμήσεις, συμπίπτουν στην ανάγκη των μεταρρυθμίσεων και της ανάπτυξης, όπως και στην ανάγκη εξυγίανσης του κράτους. Οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι υπήρξε κοινή διαπίστωση πως η κυβέρνηση είναι επιζήμια για τον τόπο.

Στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκαν τα θέματα της παιδείας, το ασφαλιστικό, ο εκλογικός νόμος και η συνταγματική αναθεώρηση. «Θεωρούμε ότι ο τρόπος συνομιλίας και η στάση και των δύο, και σε αυτό συμφώνησαν, βοηθά στην αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου» αναφέρουν πηγές της ΝΔ και προσθέτουν ότι κοινή διαπίστωση του κ. Μητσοτάκη και του κ. Θεοδωράκη ήταν η προσπάθεια άλωσης του κράτους από την κυβέρνηση.

Θεοδωράκης: Συμφωνία σε κοινά σημεία αλλά και αρκετές διαφωνίες

Συμφωνία σε κοινά σημεία αλλά και αρκετές διαφωνίες διαπίστωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στην συνάντησή του με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία της συνάντησης.

Ο κ. Θεοδωράκης, σε δηλώσεις αμέσως μετά τη συνάντηση, είπε ότι συζητήθηκαν ο εκλογικός νόμος, το ασφαλιστικό, τα μέτρα για τους αγρότες και οι κινητοποιήσεις τους, και τα θέματα Παιδείας.

«Συμφωνήσαμε να τα λέμε τακτικά για να υπερασπίσουμε τις μεταρρυθμίσεις», ανέφερε. Ερωτηθείς τι εννοούσε με την αναφορά περί σύμπλευσης όταν εισήλθε στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα με τη ΝΔ, αλλά «σε όποιες μεταρρυθμίσεις συμφωνούμε μπορεί να υπάρξει συνεργασία». «Κοινός αντίπαλος είναι οι πράξεις της κυβέρνησης», είπε κι ανέφερε την αλλαγή του εκλογικού νόμου, όπου, όπως είπε , ο αρχηγός της ΝΔ δεν είναι αρνητικός στη μείωση του μπόνους και στο σπάσιμο των περιφερειών.

«Ο ελληνικός λαός δεν έχει ανάγκη από ένωση μηχανισμών και στρατών αλλά έχει ανάγκη από λύσεις», απάντησε ο Σταύρος Θεοδωράκης όταν ρωτήθηκε για την ανοιχτή πρόταση-πρόσκληση της Φώφης Γεννηματά, και πρόσθεσε ότι μέχρι τώρα δεν έχει ακούσει την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να προσθέτει τίποτα στη μεταρρυθμιστική ατζέντα του Ποταμιού. «Θα συναντηθούμε με τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις για να βρεθούν λύσεις για τη χώρα κι όχι για να νοιώθουν ασφαλείς οι κομματικοί στρατοί», συμπλήρωσε.