Οι διαφημίσεις στο Facebook πρόκειται να γίνουν ακόμη πιο ενοχλητικές

Οι διαφημίσεις στο Facebook πρόκειται να γίνουν ακόμη πιο ενοχλητικές
Privacy setting shortcuts are displayed on Apple Inc. iPhone 6 smartphone screen as a FaceBook Inc. logo is seen in this arranged photograph taken in London, U.K., on Friday, May, 15, 2015. Facebook reached a deal with New York Times Co. and eight other media outlets to post stories directly to the social network's mobile news feeds, as publishers strive for new ways to expand their reach. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images

Ναι, θα καλύπτουν όλη την οθόνη σας!

Το Facebook ανακοίνωσε την Παρασκευή πως πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες κινητών τηλεφώνων βλέπουν τις διαφημίσεις της δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόκειται για τη λεγόμενη πλατφόρμα «Canvas» βάσει της οποίας οι χρήστες smartphone θα μπορούν από εδώ και στο εξής όταν κάνουν κλικ πάνω σε μια διαφήμιση να την ανοίγουν σε πλήρη οθόνη.

Η ιδέα πίσω από την πλατφόρμα προέρχεται από το γεγονός ότι τα κινητά τηλέφωνα έχουν τριπλασιαστεί σε μέγεθος από το 2011 μέχρι σήμερα, προκαλώντας πιο αργή φόρτωση και δημιουργώντας διαρκώς όλο και λιγότερους χρήστες που είναι πρόθυμοι να παρακολουθήσουν μία διαφήμιση.

Η πλατφόρμα «Canvas» θα είναι στο εξής προεγκατεστημένη από το Facebook και οι διαφημίσεις θα εμφανίζονται σε διάστημα ενός δευτερολέπτου. Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν μία πολύ καλή εβδομάδα για τους διαφημιστές του Facebook, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, που πριν λίγες ημέρες λάνσαρε τα νέα emoticons.