Το εντυπωσιακό ποσό χρημάτων που έχασε το Twitter

Το εντυπωσιακό ποσό χρημάτων που έχασε το Twitter
People are seen as silhouettes as they check mobile devices whilst standing against an illuminated wall bearing Twitter Inc.'s logo in this arranged photograph in London, U.K., on Tuesday, Jan. 5, 2016. Twitter Inc. may be preparing to raise its character limit for tweets to the thousands from the current 140, a person with knowledge of the matter said. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images

Και προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί.

Όταν το Twitter εισήχθη στο χρηματιστήριο το 2013, ήταν μια όχι και τόσο κερδοφόρα εταιρεία. Από τότε έχουν περάσει πάνω από δυο χρόνια και δεν έχει υπάρξει κάποια ιδιαίτερη αλλαγή.

Στην πραγματικότητα, η τεχνολογική εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει χάσει συνολικά πάνω από δυο δισ. δολάρια από την ημέρα της λειτουργίας της πριν δέκα χρόνια.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν βγει το Twitter στο χρηματιστήριο είχε χάσει 400 εκατ. δολάρια και μόνο για το 2015 σημείωσε απώλειες 520 εκατ. δολαρίων.

Όπως πολλές εταιρείες έτσι και το Twitter προτιμά να συζητήσει για τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη, τα οποία αποκλείουν την αποζημίωση των αποθεμάτων με βάση και κάποια άλλα έξοδα. Σε αυτά τα στοιχεία επικεντρώνονται και οι επενδυτές της Wall Street.

Ακόμη, η Wall Street φαινεται δύσπιστη για το εάν θα καταφέρει το Twitter να αναπτυχθεί αποτελεσματικά, βάσει των χρηστών του.

Στην αρχή του έτους, το μετοχικό κεφάλαιο της τεχνολογικής εταιρεία βυθίστηκε και έφτασε στα 20 δολάρια ανά μετοχή.

Το Twitter αναγνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και πρόκειται να δώσει έμφαση στο live-streaming video και την πάταξη των «επικίνδυνων» λογαριασμών.