Η Nike ίσως δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στην Μαρία Σαράποβα

Η Nike ίσως δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στην Μαρία Σαράποβα
epa03215016 Russian tennis player Maria Sharapova, shows despondency during the Mutua Madrid Open tennis tournament quarterfinals match played against US Serena Williams at Caja Magica pavilion in Madrid, Spain, 11 May 2012. Williams won 6-1 and 6-3. EPA/Juan Carlos Hidalgo Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η εταιρεία αθλητικών ενδυμάτων «έκοψε» τους δεσμούς με τη Ρωσίδα αθλήτρια, όταν βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ.

Η Nike, η οποία διέκοψε τους δεσμούς της με τη Ρωσίδα τενίστρια Μαρία Σαράποβα αφότου απέτυχε στον έλεγχο ντόπινγκ, δήλωσε απογοητευμένη για τους αθλητές που βιώνουν τέτοια σκάνδαλα, σύμφωνα με τον Global Brand Head της εταιρείας, Trevor Edwards.

«Κάθε φορά που συμβαίνουν τέτοιου είδους περιστατικά, λυπούμαστε και απογοητευόμαστε», σημείωσε ο Edwards την Τετάρτη σε μια εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, όπου η Nike ανακοίνωσε την κυκλοφορία της νέας σειράς παπουτσιών. «Παράλληλα, υπάρχουν αθλητές που μας εμπνέουν», συμπλήρωσε.

Ο 53χρονος Edwards εργάζεται στην εταιρεία από το 2013 και θεωρείται υποψήφιος για τη διαδοχή του CEO Μαρκ Πάρκερ.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, η Nike ανέστειλε τη χορηγία της Σαράποβα, η οποία είναι και η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια στον κόσμο, λίγο μετά την αποκάλυψη ότι ήταν θετική σε έλεγχο ντόπινγκ. Παρ’ όλα αυτά, ο Edwards υπαινίχθηκε ότι η Ρωσίδα αθλήτρια θα μπορούσε κάποια στιγμή να επιστρέψει στην εταιρεία αθλητικών ενδυμάτων, υπενθυμίζοντας ότι η εταιρεία έπραξε ομοίως και με τον Τζάστιν Γκάτλιν όταν ο ίδιος βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ.

Ερωτηθείς για την Σαράποβα, ο Edwards ανέφερε ότι «στο τέλος της ημέρας, οι αθλητές είναι άνθρωποι και δεν παύουν να έχουν κι εκείνοι αδυναμίες. Μερικές φορές αυτές οι στιγμές είναι το καλύτερό μας μάθημα».

Τα σκάνδαλα γύρω από το ντόπινγκ στη Ρωσία και την Κένυα θα μπορούσαν να προκαλέσουν άσχημα αποτελέσματα στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Ανώτατος αξιωματούχος της Νike στην Κένυα δήλωσε ότι ανησυχεί μήπως η χώρα του τελικώς δεν καταφέρει να συμμετάσχει στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς.

Θολό είναι ακόμα το τοπίο και με το θέμα του ιού Ζίκα, ο οποίος θα μπορούσε να αποτρέψει τους αθλητές και τους τουρίστες να επισκεφθούν την αθλητική διοργάνωση.

Σημειώνεται ότι η Nike θα είναι ο πρώτος επίσημος συνεργάτης ένδυσης των Αγώνων στο Ρίο, μετά το Σίδνεϊ το 2000.