Τα πασίγνωστα μέλη της πιο «διαβόητης» μυστικής κοινότητας

Τα πασίγνωστα μέλη της πιο «διαβόητης» μυστικής κοινότητας
epa01396230 U.S. President George W. Bush speaks to the media at the Rose Garden of the White House in Washington, DC, USA, on 26 June 2008. Bush made a statement in response to the nuclear declaration of North Korea. EPA/ALEX WONG / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από τον Τζορτζ Μπους ως τον Τζον Κέρι. Οι μεγιστάνες, πολιτικοί και άλλοι διάσημοι παράγοντες που έγιναν ισόβια μέλη της.

Το 1832, φοιτητές του πανεπιστημίου Yale, μεταξύ των οποίων και ο πατέρας του μετέπειτα προέδρου των ΗΠΑ, Γουίλιαμ Χάουαρντ Ταφτ, ίδρυσαν μια από τις πιο πολυαναφερόμενες μυστικές κοινότητες των ΗΠΑ: την Skull and Bones.

Από τότε ο κόσμος είδε σε αυτήν την ομάδα μαζεμένα πολλά από τα κλισέ που έχουν να κάνουν με την παγκόσμια ελίτ αλλά και τις θεωρίες συνωμοσίας που τη συνοδεύουν.

Κάθε χρόνο μόλις 15 άτομα προστίθενται στο κλειστό αυτό κλαμπ, στο οποίο παραμένουν μέλη του για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Ένα κτίριο χωρίς παράθυρα στην οδό High 64 αποτελεί το αρχηγείο της λέσχης. Στην οροφή του «Τάφου», όπως ονομάζεται, υπάρχει ένα ιδιωτικό ελικοδρόμιο, όπως αναφέρει το βιβλίο της Alexandra Robbins, “Secrets of the Tomb: Skulls and Bones the Ivy League, and the Hidden Paths of Power”.

Σύμφωνα με το μύθο, τα υποψήφια νέα μέλη μοιράζονται τα πάντα με τη μυστική κοινότητα μέχρι να τους δεχτούν. Ακόμη και το σεξουαλικό τους ιστορικό. Επιπλέον συμφωνούν να παραδώσουν μέρος της περιουσίας τους στη λέσχη. Όμως, σε αντάλλαγμα τούς υπόσχεται στήριξη και σταθερότητα σε ό,τι κάνουν για όλη τους τη ζωή.

Μεταξύ των μελών τους υπήρξαν πολλοί ισχυροί επιχειρηματίες, ποιητές, πολιτικοί, αλλά και τρεις πρόεδροι των ΗΠΑ.

Ιδού μερικοί από τους πιο γνωστούς: