Η Ε.Ε. αντιγράφει το Fast & Furious!

Η Ε.Ε. αντιγράφει το Fast & Furious!

Οι αστυνομικές αρχές στην Ευρώπη εξετάζουν τη χρήση ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, ως όπλο απέναντι σε ληστές. 

Σε μια σκηνή της ταινίας Fast & Furious, το αυτοκίνητο της αστυνομίας κυνηγά το αυτοκίνητο του πρωταγωνιστή και τελικά το σταματάει με ένα όπλο ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα της Telegraph, οι αστυνομικές αρχές της ΕΕ, βρίσκονται σε συζητήσεις για την ανάπτυξη ενός συστήματος, το οποίο θα επιτρέπει στις αρχές να σταματούν τη μηχανή οποιουδήποτε αυτοκινήτου με μια εντολή από κεντρικό σύστημα ελέγχου.

Η τεχνολογία είναι ήδη διαθέσιμη και έχει τοποθετηθεί σε συνεργασία με κάποιους κατασκευαστές, στο πλαίσιο αντιμετώπισης κλοπής. Για παράδειγμα η GM χρησιμοποιεί σε κάποια μοντέλα της ένα σύστημα, το οποίο ονομάζει “Stolen Vechile Slowdown”. Ωστόσο, στόχος της ΕΕ είναι η δημιουργία ενός τυποποιημένου συστήματος, το οποίο θα είναι σε άμεση σύνδεση με τις αστυνομικές αρχές.

Οι αντιδράσεις στο άκουσμα της πληροφορίας ήταν έντονα αρνητικές, τόσο λόγω θεμάτων που έχουν να κάνουν με τον έλεγχο της ιδιωτικής ζωής, όσο και πιο πρακτικών ζητημάτων, όπως το ενδεχόμενο μιας λάθος εντολής, η της δημιουργίας ενός ατυχήματος στην περίπτωση που το αυτοκίνητο σταματήσει απότομα σε ένα δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.

Πηγή: digi1.gr