Αναβάλλεται οριστικά το Wimbledon για πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο

Αναβάλλεται οριστικά το Wimbledon για πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο
epa08331261 (FILE) Roger Federer of Switzerland celebrates with the trophy after winning the men's final match against Marin Cilic of Croatia at the Wimbledon Championships at the All England Lawn Tennis Club, in London, Britain, 16 July 2017. According to reports on 30 March 2020, All England Lawn Tennis Club (AELTC) will postpone the 2020 tournament, to be announced after a board meeting on 01 April 2020. EPA/PETER KLAUNZER EDITORIAL USE ONLY/NO SALES/NO ARCHIVES Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η οριστική αναβολή του Wimbledon ήταν αναμενόμενη φυσικά, απλά όλοι περίμεναν την επίσημη ανακοίνωση που μόλις έφτασε.

To τουρνουά Grand Slam μπήκε στη λίστα των εκδηλώσεων που ακυρώνονται προσωρινά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Το πρώτο ματς ήταν προγραμματισμένο για τις 29 Ιουνίου.

«Με μεγάλη λύπη το συμβούλιο του All England Club (AELTC) και η Επιτροπή Διαχείρισης των Πρωταθλημάτων, αποφάσισαν σήμερα ότι το Πρωτάθλημα 2020 θα ακυρωθεί λόγω των ανησυχιών για τη δημόσια υγεία εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού», δήλωσαν εκπρόσωποι του Wimbledon. «Μετά από μία σειρά λεπτομερών διαβουλεύσεων για όλα τα παραπάνω η Επιτροπή Διοίκησης αποφάσισε πως η ακύρωση του Πρωταθλήματος είναι η καλύτερη λύση για το συμφέρον της δημόσιας υγείας και είναι καλύτερο να παρθεί τώρα αυτή η απόφαση παρά τις επόμενες εβδομάδες. Είναι σημαντικό για τον κάθε ένα που ασχολείται με το τένις και το Πρωτάθλημα».

Οι εκπρόσωποι σκέφτηκαν να αναβάλουν το τουρνουά για αργότερα μέσα στο 2020, όμως είδαν πως δεν αξίζει το ρίσκο. Το 134ο Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί από τις 28 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου 2021.

Τσιτσιπάς για Γουίμπλεντον: «Έλεγα ότι ήταν ένα κακό πρωταπριλιάτικο αστείο»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπορούσε να πιστέψει πως αναβλήθηκε το φετινό Γουίμπλεντον, που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 29 Ιουνίου. Ο Έλληνας τενίστας εξέφρασε τη θλίψη του για την εξέλιξη αυτή και κάλεσε τον κόσμο να μείνει «ψυχικά υγιής». Ο 21χρονος τενίστας, άλλωστε, έχει πολύ όμορφες αναμνήσεις από το All England Club, καθώς το 2018 έφτασε μέχρι τους «16» της διοργάνωσης του Λονδίνου και αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη του πορεία σε Grand Slam. Ως junior, το 2016, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε τον τίτλο στο διπλό του Γουίμπλεντον, με παρτενέρ τον Κένεθ Ράισμα.

O Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε στο Twitter: «Πήγα στο κρεβάτι και σκεφτόμουν ότι όλα ήταν ένα κακό πρωταπριλιάτικο αστείο. Όμως ξύπνησα σήμερα και κατάλαβα ότι το Γουίμπλεντον έχει πραγματικά ακυρωθεί. Θα μου λείψει αυτό το ξεχωριστό event και ανυπομονώ για το το 2021, μείνετε σπίτι, μείνετε ψυχικά υγιείς».