H απάντηση Τραμπ για το τι θα κάνει αν χάσει τις εκλογές

H απάντηση Τραμπ για το τι θα κάνει αν χάσει τις εκλογές
epa08450844 US President Donald J. Trump makes remarks before signing an executive order on social media that will punish Facebook, Google and Twitter for the way they police content online, in the Oval Office, White House, Washington, DC, USA, 28 May 2020. EPA/DOUG MILLS/ POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως θα ασχοληθεί με άλλα πράγματα, εάν χάσει στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Μιλώντας στο Fox News Channel απάντησε στις δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν, ο οποίες είπε πως ο Ρεπουμπλικανός ενδέχεται να «κλέψει» και να αρνηθεί να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο. «Ασφαλώς, εάν δεν νικήσω, δεν θα νικήσω. Αυτό που εννοώ, ξέρετε, είναι ότι θα συνεχίσω και θα κάνω άλλα πράγματα», διαβεβαίωσε ο Τραμπ.

Ο Μπάιντεν, που προηγείται του Τραμπ στις περισσότερες δημοσκοπήσεις, είπε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα πως η μεγαλύτερη ανησυχία του είναι πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα επιχειρήσει να «κλέψει» τις εκλογές, αν και ο πρώην αντιπρόεδρος δεν εξήγησε περαιτέρω με ποιον τρόπο πιστεύει πως ο Τραμπ ενδεχομένως θα επιχειρήσει να το κάνει αυτό.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε μάλιστα πεπεισμένος πως στρατιώτες θα συνοδεύσουν τον Τραμπ εκτός του Λευκού Οίου, εάν χάσει και δεν αναγνωρίσει το αποτέλεσμα.

Τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου στο Fox News υπονοούν ότι θα μπορούσε να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών, όμως ο πρόεδρος δεν το είπε ακριβώς. Ο εκπρόσωπος Τύπου της προεκλογικής εκστρατείας του δισεκατομμυριούχου, Τιμ Μόρτο, διαβεβαίωσε χθες πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα.

Στην τελευταία παναμερικανική δημοσκόπηση του δικτύου CNN, ο Αμερικανός Πρόεδρος εμφανίζεται 14 μονάδες πίσω από τον αντίπαλό του. Συγκεκριμένα, το ποσοστό του Τζο Μπάιντεν είναι στο 55% – το υψηλότερο μέχρι σήμερα – ενώ του Ντόναλντ Τραμπ είναι στο 41%.

Η πλειοψηφία των Αμερικανών (57%) θεωρεί ότι οι χειρισμοί του Αμερικανού προέδρου είναι λάθος.

Όσον αφορά στις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών το 65% υποστηρίζει ότι η αντίδραση του Τραμπ δεν ήταν η ενδεδειγμένη και ότι περισσότερο επιβλαβής ήταν παρά βοηθητική για τη χώρα. Το 84% των Αμερικανών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, θεωρεί τις διαδηλώσεις ήταν δικαιολογημένες

Αντίστοιχη εικόνα και στη δημοσκόπηση της Wall Street Journal και του δικτύου NBC, ο Μπάιντεν βλέπει ποσοστό 49% και ο Τραμπ 42%.