Το Surface Pro επιτέλους ωρίμασε

Το Surface Pro επιτέλους ωρίμασε

Το tablet της Microsoft είναι πια μια αξιόλογη και ολοκληρωμένη πρόταση, έτοιμο για τις δυσκολότερες αποστολές, ακόμα και ως laptop.

Οι προσπάθειες της Microsoft να ανταγωνιστεί οποιοδήποτε προϊόν της Apple κατέληγαν, συνήθως, σε μέτρια αποτελέσματα – ή σε κανονική καταστροφή, αν θυμηθούμε το Zune. Η κατάσταση δεν βελτιώθηκε και πάρα πολύ με τα Surface, τις ταμπλέτες που δεν μπορούσαν να αποφασίσουν αν είναι laptop, και που άφηναν στον χρήστη την αίσθηση πως όλο και κάτι χάνει, πως όλο και κάτι λείπει.

Όχι πια.

Το Surface Pro 3 έχει πια οθόνη 12 ιντσών, μέγεθος που καλύπτει κάθε ανάγκη, βάρος 800 γραμμάρια και πάχος 83 χιλιοστά. Η ανάλυση είναι 2.160Χ1.440 και, σύμφωνα με τα reviews των ημερών, δείχνει υπέροχη, παρά την αναλογία της 3:2.

Το προστατευτικό καπάκι, που είναι ταυτόχρονα και πληκτρολόγιο, μετατρέπει την ταμπλέτα σε laptop με την κανονική έννοια της λέξης· το βάζεις στα γόνατά σου και εκείνο στέκεται χωρίς πρόβλημα, τόσο σταθερό όσο χρειάζεται για να το χειριστείς άνετα. Στο πίσω μέρος του έχει ένα στήριγμα που μπορεί να του δώσει κλίση σε άπειρες θέσεις, από τις 30 μέχρι τις 150 μοίρες.

Το πληκτρολόγιο είναι σαφώς βελτιωμένο σε σχέση με την προηγούμενη, περσινή, έκδοση. Φυσικά μεγαλύτερο, λόγω της αύξησης του μεγέθους της ταμπλέτας, με αίσθηση πλήκτρων και όχι αφής. Η λειτουργικότητα και η εμπειρία χρήσης του «στυλό» αφής έχει επίσης βελτιωθεί.

Αν και τα τεχνολογικά site αναφέρονται με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για το Surface Pro 3, τονίζουν ότι η σημαντικότερη έλλειψή του είναι η απουσία ενός μεγάλου οικοσυστήματος και αντίστοιχων εφαρμογών, όπως εκείνων που εκμεταλλεύονται οι συσκευές με iOS και Android.

Δείτε το διαφημιστικό του

Διαβάστε ακόμη:

H Microsoft καλείται να μοιραστεί κέρδη με τον «εχθρό» της

Microsoft και Nokia πλέον είναι ένα

Η Microsoft φέρνει ξανά τα πάνω κάτω