Στην ΠτΔ ο Ανδρουλάκης το απόγευμα – Τι θα γίνει εάν επιστρέψει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Στην ΠτΔ ο Ανδρουλάκης το απόγευμα – Τι θα γίνει εάν επιστρέψει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μιλά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στο Προεδρικό Μέγαρο, Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όλη η προβλεπόμενη διαδικασία για τον σχηματισμό κυβέρνησης και πώς θα προετοιμαστεί η πορεία για τις επόμενες εκλογές.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επικοινώνησε το μεσημέρι της Τρίτης με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για την παραλαβή της τρίτης διερευνητικής εντολής απόψε στις 18:30.

Αν ο κ. Ανδρουλάκης κρατήσει τη διερευνητική και δεν τελεσφορήσουν οι προσπάθειές του (όπως και είναι αναμενόμενο), όπως ορίζει το Σύνταγμα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να καλέσει στο Προεδρικό Μέγαρο τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων που έχουν προκύψει από τις εκλογές, για τη διερεύνηση του σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Bουλής.

Αν και αυτή η προσπάθεια δεν φτάσει σε αποτέλεσμα, τότε σχηματίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση, με πρωθυπουργό έναν εκ των προέδρων των τριών ανώτατων δικαστηρίων της χώρας (Συμβούλιο Επικρατείας, Άρειος Πάγος, Ελεγκτικό Συνέδριο).

Το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας για την δεύτερη διερευνητική εντολή, ωστόσο δεν την παρέλαβε καθώς – όπως είπε – «δεν προκύπτει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης».

Την πρώτη διερευνητική εντολή είχε παραλάβει χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επικοινώνησε το απόγευμα της ίδιας ημέρας με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ενημέρωσε ότι καταθέτει τη διερευνητική εντολή που έλαβε για σχηματισμό κυβέρνησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: