Coca-Cola: Πάνω από 2 δισ. ευρώ το αποτύπωμα της στην ελληνική οικονομία

Coca-Cola: Πάνω από 2 δισ. ευρώ το αποτύπωμα της στην ελληνική οικονομία
Σταύρος Μουρελάτος

Με στρατηγικές επενδύσεις, προγράμματα βιωσιμότητας και έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, η Coca-Cola επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα δεν είναι απλώς μια ακόμα αγορά – είναι κομβικό σημείο για την παρουσία της στην Ευρώπη.

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα αποτελεί για την Coca-Cola μία στρατηγικής σημασίας αγορά στην Ευρώπη εκφράζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Σταύρος Μουρελάτος, Γενικός Διευθυντής, The Coca-Cola Company για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα. Όπως εξηγεί «αυτό αποτυπώνεται τόσο στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε εδώ, όσο και στις επενδύσεις που πραγματοποιούμε διαχρονικά».

Συγκεκριμένα, την τριετία 2022-2024, το Σύστημα της Coca-Cola στην Ελλάδα επένδυσε συνολικά 142 εκατ. ευρώ στη χώρα, ενισχύοντας την παραγωγική και εμπορική της δραστηριότητα, αλλά και τη σύνδεσή της με την κοινωνία. Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Μουρελάτο, από την Ελλάδα σχεδιάζονται και υλοποιούνται πρωτοβουλίες που λειτουργούν ως πρότυπο για άλλες αγορές, όπως το Zero Drop, με παρουσία 19 ετών σε έργα προστασίας υδατικών πόρων, αλλά και το Zero Waste HoReCa, που εκπαιδεύει και στηρίζει χιλιάδες επιχειρήσεις με στόχο να τις υποστηρίξει στη μετάβασή τους προς την κυκλική οικονομία.

Την ίδια στιγμή, μελέτη του ΙΟΒΕ επιβεβαιώνει τη σημαντική και πολυδιάστατη συμβολή της Coca-Cola στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Όπως τονίζει ο κ. Μουρελάτος «η συνολική επίδρασή μας στο ΑΕΠ φτάνει τα 2,2 δισ. ευρώ, δηλαδή το 0,9% του συνολικού ΑΕΠ της χώρας. Παράλληλα, για κάθε 1 άμεση θέση εργασίας στην Coca-Cola στην Ελλάδα, δημιουργούνται άλλες 21 στην ελληνική οικονομία, ενώ για κάθε 1 ευρώ προστιθέμενης αξίας που δημιουργούμε, ενεργοποιούνται συνολικά 6,9 ευρώ στην ελληνική οικονομία, στοιχείο που αποτυπώνει την ένταση της δραστηριότητάς μας σε όλη την αλυσίδα αξίας. Η συμβολή μας στα δημόσια έσοδα ανέρχεται σε 875 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 1,2% των φορολογικών εσόδων του κράτους, ενώ δημιουργούμε εισόδημα ύψους 344 εκατ. ευρώ για τα ελληνικά νοικοκυριά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εστιάζοντας στις προκλήσεις της φετινής χρονιάς για την Coca-Cola Hellas, ο κ. Μουρελάτος υπογραμμίζει ότι «σε μία εποχή που το διεθνές περιβάλλον είναι όλο και πιο αβέβαιο μέρα με τη μέρα, η πρόκληση που έχουμε είναι να είμαστε ακόμη πιο κοντά στον Έλληνα καταναλωτή».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι «η πρόκληση είναι μια: να συνεχίσουμε να προσφέρουμε προϊόντα που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των καταναλωτών για ποιότητα και απόλαυση, παραμένοντας ταυτόχρονα συνεπείς στις αξίες μας για βιωσιμότητα και υπευθυνότητα». «Στην Coca-Cola Hellas, έχουμε επιλέξει στρατηγικά να θέτουμε τον καταναλωτή στο επίκεντρο, διατηρώντας την ισορροπία μεταξύ ποιότητας, απόλαυσης και αξίας. Αυτή η προσέγγιση μας επιτρέπει όχι μόνο να ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις, αλλά και να ενισχύουμε τη θέση μας στην αγορά. Βλέπουμε τη συνέχεια της χρονιάς με αισιοδοξία, αξιοποιώντας τη σταθερή προτίμηση των καταναλωτών» αναφέρει ο κ. Μουρελάτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ