Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Ποιους στοχοποιεί ο Λευκός Οίκος
- 16/09/2025, 12:30
- SHARE

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε αποφασισμένος να καταστείλει την «εσωτερική τρομοκρατία της αριστεράς», μετά τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ, εξέχουσας μορφής της αμερικανικής δεξιάς.
Ο Κερκ, 31 ετών, γνωστός για την υπεράσπιση του Ντόναλντ Τραμπ και του κινήματος MAGA, έπεσε νεκρός όταν πυροβολήθηκε στον λαιμό ενώ μιλούσε σε εκδήλωση σε πανεπιστημιούπολη στη Γιούτα. Ο αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς τόνισε πως ο Κερκ «διαδραμάτισε μείζονα ρόλο» στην επανεκλογή του Τραμπ, ενώ ο στενός συνεργάτης του, Στίβεν Μίλερ, προειδοποίησε: «Θα κατευθύνουμε όλη την οργή μας για να ξεριζώσουμε και να εξαρθρώσουμε αυτά τα τρομοκρατικά δίκτυα».
Ο ίδιος ο Τραμπ, ο οποίος θα αποτίσει φόρο τιμής στον Κερκ σε εκδήλωση στις 21 Σεπτεμβρίου, δήλωσε πως θα εγγράψει το κίνημα Antifa στον κατάλογο οργανώσεων εσωτερικής τρομοκρατίας.
Ο ύποπτος και το DNA
Για τη δολοφονία συνελήφθη ο 22χρονος Τάιλερ Ρόμπινσον, με τον κυβερνήτη της Γιούτα, Σπένσερ Κοξ, να κάνει λόγο για άτομο με «ιδεολογία της αριστεράς».
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του FBI Κας Πατέλ, ίχνη DNA του υπόπτου βρέθηκαν σε πετσέτα που τύλιγε το όπλο και σε κατσαβίδι. Παράλληλα, εντοπίστηκε σημείωμα όπου ο Ρόμπινσον φέρεται να έγραφε: «Έχω την ευκαιρία να σκοτώσω τον Τσάρλι Κερκ και θα την αδράξω».
Φίλοι και συγγενείς κατέθεσαν ότι το τελευταίο διάστημα ο Ρόμπινσον εμφανιζόταν πιο «πολιτικοποιημένος». Ο δεύτερος τη τάξει στο FBI, Νταν Μποντζίνο, μίλησε για σαφή «πρόθεση» εκτέλεσης.