La Liga: «Πόλεμος» παικτών-ομοσπονδίας για τον αγώνα στις ΗΠΑ
- 20/10/2025, 18:16
- SHARE

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση στο ισπανικό ποδόσφαιρο, με τους ποδοσφαιριστές να κλιμακώνουν τις διαμαρτυρίες τους, βλέποντάς τες όμως να «εξαφανίζονται» από την τηλεοπτική μετάδοση.
Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, οι παίκτες των ομάδων του ισπανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου (La Liga) προέβησαν σε διαμαρτυρίες κατά της απόφασης της λίγκας να διοργανώσει έναν αγώνα πρωταθλήματος στο Μαϊάμι. Ωστόσο, οι διαμαρτυρίες αυτές δεν μεταδόθηκαν ζωντανά από τα τηλεοπτικά δίκτυα, τα οποία επέλεξαν να λογοκρίνουν τη δράση των ποδοσφαιριστών.
Συγκεκριμένα, οι τηλεοπτικές μεταδόσεις των αγώνων του Σαββάτου, Σεβίλλη-Μαγιόρκα και Μπαρτσελόνα-Χιρόνα, δεν ξεκίνησαν με το συνηθισμένο ευρυγώνιο πλάνο του γηπέδου. Αυτό θα έδειχνε τους παίκτες να παραμένουν ακίνητοι για τα πρώτα 15 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον προγραμματισμένο αγώνα μεταξύ Μπαρτσελόνα και Βιγιαρεάλ στο Μαϊάμι τον Δεκέμβριο. Αντ’ αυτού, οι κάμερες εστίασαν σε κοντινά πλάνα της σέντρας ή σε εξωτερικές όψεις των γηπέδων.
Η πρωτοβουλία για την κινητοποίηση ανήκει στην Ένωση Ισπανών Ποδοσφαιριστών (AFE), η οποία κατήγγειλε την έλλειψη διαφάνειας, διαλόγου και συνέπειας από πλευράς της La Liga σχετικά με τη διεξαγωγή αγώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η AFE δήλωσε ότι η συμβολική αυτή κίνηση έχει την υποστήριξη των αρχηγών όλων των ομάδων της πρώτης κατηγορίας.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, υπερασπίστηκε την απόφαση, υποστηρίζοντας ότι είναι καθοριστική για την αύξηση των εσόδων και της αξίας των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της λίγκας. Έχει μάλιστα προειδοποιήσει την AFE ότι οι κινητοποιήσεις θα μπορούσαν να έχουν “ανεπιθύμητες συνέπειες” για τους παίκτες. Παρά τις πιέσεις, οι διαμαρτυρίες αναμένεται να συνεχιστούν.
ΔΙΑΒΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:
Πηγή: apnews.com