Meta: Μαζικές περικοπές στο τμήμα AI παρά τις τεράστιες επενδύσεις του Ζούκερμπεργκ

Meta: Μαζικές περικοπές στο τμήμα AI παρά τις τεράστιες επενδύσεις του Ζούκερμπεργκ
Meta logo and company CEO Mark Zuckerberg. December 4, 2024 Photo: Shutterstock
Η Meta προχωρά σε περικοπές 600 θέσεων στο τμήμα Τεχνητής Νοημοσύνης, στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης, παρότι επενδύει δισεκατομμύρια στην τεχνολογία που αποτελεί τον νέο πυλώνα της στρατηγικής της.

Παρά το κύμα επενδύσεων και την εκρηκτική ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης, ο όμιλος Meta – μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram – προχωρά σε κατάργηση περίπου 600 θέσεων εργασίας στο τμήμα AI, στο πλαίσιο του εξορθολογισμού της λειτουργίας του, σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα.

Όπως μεταδίδει η New York Times, η απόφαση στοχεύει στη μείωση της «οργανωτικής διόγκωσης» που προέκυψε μετά την περίοδο εκτεταμένων προσλήψεων για την ενίσχυση των AI δυνατοτήτων της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Wall Street Journal αναφέρει ότι σε αρκετούς εργαζόμενους θα προσφερθεί η δυνατότητα μετακίνησης σε άλλα τμήματα, ενώ το εσωτερικό σημείωμα του Αλεξάντρ Ουάνγκ, γενικού διευθυντή ΤΝ της Meta, εξηγεί ότι η αναδιάρθρωση θα επιτρέψει «λιγότερες συζητήσεις για τη λήψη αποφάσεων», επιταχύνοντας έτσι την καινοτομία.

Η Meta δεν απάντησε άμεσα στα σχετικά ερωτήματα του AFP, ωστόσο η κίνηση θεωρείται μέρος της ευρύτερης στρατηγικής του Μαρκ Ζούκερμπεργκ να κάνει την εταιρεία πιο «ευέλικτη» και αποτελεσματική, ενώ ταυτόχρονα εντείνει τις επενδύσεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

Ο Ζάκερμπεργκ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θέλει η Meta να πρωταγωνιστήσει στην «κούρσα για την υπερνοημοσύνη» – τη φιλόδοξη τεχνολογία με γνωστικές ικανότητες ανώτερες από τις ανθρώπινες, που θεωρείται το «ιερό δισκοπότηρο» της Silicon Valley.

Τον Σεπτέμβριο, ο όμιλος παρουσίασε τα νέα του έξυπνα γυαλιά με ενσωματωμένη οθόνη και δυνατότητες ΤΝ, ενώ τον Αύγουστο ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός πολιτικού οργανισμού στην Καλιφόρνια με στόχο τη χρηματοδότηση υποψηφίων που υποστηρίζουν λιγότερο αυστηρή ρύθμιση της ΤΝ, επικαλούμενος τον ανταγωνισμό με την Κίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: