Οδική ασφάλεια: 388 έξυπνες κάμερες, Τεχνητή Νοημοσύνη και νέα έργα στους δρόμους της Αττικής
- 30/07/2026, 16:16
- SHARE
- 388 νέες κάμερες εγκαθίστανται σε 100 κρίσιμους κόμβους της Αττικής, ενώ έξι συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης καταγράφουν ήδη παραβάσεις όπως η χρήση κινητού, η μη χρήση κράνους και η παραβίαση κόκκινου.
- Τα θανατηφόρα τροχαία μειώθηκαν κατά 11,6% το πρώτο εξάμηνο του 2026, ενώ πραγματοποιήθηκαν 1,75 εκατ. αλκοτέστ, περιορίζοντας σημαντικά την παραβατικότητα.
- Το σχέδιο περιλαμβάνει 31 έργα οδικής ασφάλειας, νέο πλαίσιο για τα ηλεκτρικά πατίνια, 24ωρη λειτουργία μέσων μεταφοράς και ψηφιακό χάρτη ατυχημάτων σχεδόν σε πραγματικό χρόνο.
Ένα νέο, πολυεπίπεδο σχέδιο για τη δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την ενίσχυση της ασφάλειας στους ελληνικούς δρόμους παρουσίασαν τα συναρμόδια υπουργεία και η Περιφέρεια Αττικής.
Στο επίκεντρο του σχεδιασμού βρίσκονται η Τεχνητή Νοημοσύνη, οι έξυπνες κάμερες, η ψηφιακή βεβαίωση των παραβάσεων και μια σειρά στοχευμένων έργων υποδομής, με την κυβέρνηση να θέτει ως μακροπρόθεσμο στόχο το ευρωπαϊκό όραμα «Vision Zero», δηλαδή τον μηδενισμό των ανθρώπινων απωλειών στους δρόμους.
Το σχέδιο παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με τη συμμετοχή των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και της Περιφέρειας Αττικής.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, τα θανατηφόρα τροχαία μειώθηκαν κατά 11,6% το πρώτο εξάμηνο του 2026, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2025.
Παράλληλα, η εντατικοποίηση των ελέγχων, με τη διενέργεια 1,75 εκατ. αλκοτέστ, οδήγησε σε σημαντική αποκλιμάκωση των παραβάσεων, με το ποσοστό όσων εντοπίζονται να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ να υποχωρεί από το 2,7% στο 0,7%.
Οι 388 νέες κάμερες στην Αττική
Κεντρικό μέρος του σχεδίου αποτελεί η εγκατάσταση 388 καμερών υψηλής τεχνολογίας σε 100 κρίσιμους κόμβους της Αττικής.
Τα σημεία επιλέχθηκαν από την Τροχαία με βάση τα περιστατικά παραβίασης ερυθρού σηματοδότη, τα θανατηφόρα δυστυχήματα και τους σοβαρούς τραυματισμούς που έχουν καταγραφεί.
Κάθε κάμερα θα αποστέλλει στην Τροχαία έξι φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης και ένα βίντεο από την παράβαση, μέσω ασφαλούς συστήματος.
Παράλληλα, 250 κινητά συστήματα καταγραφής έχουν τοποθετηθεί σε λεωφορεία της ΟΣΥ, προκειμένου να εντοπίζονται οι οδηγοί που κινούνται παράνομα στις λεωφορειολωρίδες.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Κώτσηρας ανακοίνωσε ότι θα προστεθούν ακόμη 250 κάμερες το επόμενο εξάμηνο, με έμφαση στην παραβίαση των λεωφορειολωρίδων και σε άλλες επικίνδυνες συμπεριφορές.
Τεχνητή Νοημοσύνη για κινητό, ζώνη και κράνος
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου ανακοίνωσε ότι βρίσκονται ήδη σε λειτουργία έξι κάμερες που αξιοποιούν Τεχνητή Νοημοσύνη, ενώ δύο επιπλέον αναμένεται να προστεθούν άμεσα.
Οι κάμερες μπορούν να καταγράφουν παραβάσεις όπως:
- η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
- η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας,
- η μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
- η μη χρήση κράνους,
- η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
Μέχρι στιγμής έχουν βεβαιωθεί 4.127 παραβάσεις, με την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη να αντιπροσωπεύει το 41% των περιστατικών.
Ο υπουργός διευκρίνισε ότι οι κάμερες δεν βεβαιώνουν αυτόματα τις παραβάσεις. Το υλικό εξετάζεται από αστυνομικό και, εφόσον υπάρχει αμφιβολία, δεν επιβάλλεται πρόστιμο.
Παράλληλα, δημιουργείται δυνατότητα κεντρικής απενεργοποίησης των καμερών όταν τροχονόμος ρυθμίζει την κυκλοφορία, ώστε να μην καταγράφονται ως παραβάσεις κινήσεις που πραγματοποιούνται κατόπιν εντολής του.
Έχει επίσης δημιουργηθεί ψηφιακό μητρώο οχημάτων έκτακτης ανάγκης, προκειμένου τα οχήματα της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ να αναγνωρίζονται αυτόματα όταν περνούν με κόκκινο για υπηρεσιακούς λόγους.
Ψηφιακά πρόστιμα και έλεγχοι σε πραγματικό χρόνο
Η βεβαίωση των παραβάσεων πραγματοποιείται πλέον ψηφιακά, μέσω του συστήματος Police Online και του gov.gr.
Στην Τροχαία Αττικής χρησιμοποιούνται ήδη 253 έξυπνες συσκευές, μέσω των οποίων οι αστυνομικοί μπορούν να καταχωρούν άμεσα τις παραβάσεις.
Παράλληλα, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής λειτουργεί νέα δομή διαχείρισης της κυκλοφορίας, η οποία αξιοποιεί drones, δεδομένα από 24 διαφορετικές πηγές και συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης.
Στόχος είναι η μείωση του χρόνου των καθημερινών μετακινήσεων στην Αττική κατά 25% έως 30%.
Δυναμικός χάρτης ατυχημάτων
Ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Στέλιος Σακαρέτσιος ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας ψηφιακής υπηρεσίας, η οποία θα τροφοδοτεί αυτόματα έναν δυναμικό χάρτη με δεδομένα τροχαίων ατυχημάτων.
Ο σημερινός χάρτης, ο οποίος επικαιροποιείται μία φορά τον χρόνο, θα αντικατασταθεί από πλατφόρμα που θα παρέχει πληροφορίες σχεδόν σε πραγματικό χρόνο.
Η νέα υπηρεσία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και θα επιτρέπει στις αρμόδιες υπηρεσίες και στους δήμους να εντοπίζουν τα πιο επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου.
Έργα υποδομής 13,6 εκατ. ευρώ
Η Περιφέρεια Αττικής δρομολογεί παράλληλα 31 έργα οδικής ασφάλειας, συνολικού προϋπολογισμού 13,6 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Από αυτά:
- 18 έργα βρίσκονται σε φάση υλοποίησης ή δημοπράτησης,
- 13 έργα προετοιμάζονται για δημοπράτηση έως το τέλος του 2028,
- σχεδιάζονται 100 πρότυπες διαβάσεις πεζών,
- προβλέπεται εγκατάσταση φωτισμού LED σε 31 υπόγειες διαβάσεις.
Στις παρεμβάσεις περιλαμβάνονται η αναβάθμιση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θηβών, καθώς και η κατασκευή νέων πεζογεφυρών στον Κηφισό.
Παράλληλα, έργα όπως ο ΒΟΑΚ, το Πάτρα-Πύργος και ο Ε65 εντάσσονται στην ευρύτερη προσπάθεια εκσυγχρονισμού και ενίσχυσης της ασφάλειας του εθνικού οδικού δικτύου.
Νέοι κανόνες για τα ηλεκτρικά πατίνια
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα ηλεκτρικά πατίνια, το οποίο τέθηκε σε ισχύ στις 24 Ιουλίου 2026.
Μεταξύ άλλων προβλέπεται:
- απαγόρευση χρήσης για άτομα κάτω των 17 ετών,
- υποχρεωτική ασφάλιση για όλους τους οδηγούς,
- αυστηρότερες κυρώσεις για την κυκλοφορία σε δρόμους με όριο άνω των 50 χλμ./ώρα,
- δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου οχημάτων και ιδιοκτητών.
Το μητρώο θα περιλαμβάνει στοιχεία για τους ιδιοκτήτες, τα οχήματα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, διευκολύνοντας τους ελέγχους των αρμόδιων αρχών.
Η 24ωρη λειτουργία των μέσων μεταφοράς
Η κυβέρνηση συνδέει την οδική ασφάλεια και με την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ιδίως κατά τις νυχτερινές ώρες.
Η 24ωρη λειτουργία του Μετρό κάθε Σάββατο καταγράφει περίπου 55.000 επικυρώσεις εισιτηρίων ανά βραδιά, παρέχοντας μια ασφαλέστερη εναλλακτική επιστροφής.
Στόχος είναι να αυξηθούν οι λεωφορειακές γραμμές και τα οχήματα που θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση.
Η καμπάνια «Drive Safe» για τους τουρίστες
Ο διοικητής της ΟΔΥΣΕΑΣ Γιάννης Μελάς παρουσίασε τη νέα καμπάνια «Drive Safe», η οποία απευθύνεται στους τουρίστες που ενοικιάζουν αυτοκίνητα στην Ελλάδα.
Η πρωτοβουλία αφορά περισσότερα από 250.000 οχήματα σε 30.000 σημεία σε ολόκληρη τη χώρα.
Μέσω email επιβεβαίωσης ή QR code στα γραφεία ενοικίασης, οι επισκέπτες θα ενημερώνονται για εννέα βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας, όπως:
- η χρήση ζώνης και κράνους,
- η αποφυγή αλκοόλ και κινητού,
- η προτεραιότητα στους πεζούς,
- η χρήση παιδικών καθισμάτων.
Το μήνυμα της καμπάνιας είναι ότι «η πιο όμορφη διαδρομή του καλοκαιριού είναι εκείνη που με φέρνει πίσω».
Στόχος οι μηδενικές απώλειες
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε την οδική ασφάλεια «καθρέφτη του πολιτισμού» μιας κοινωνίας και υπογράμμισε ότι η τεχνολογία μπορεί να αλλάξει την οδηγική συμπεριφορά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, τα θανατηφόρα τροχαία μειώθηκαν από 665 το 2019 σε 206 το πρώτο εξάμηνο του 2026.
Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Οδικής Ασφάλειας Κωνσταντίνος Μαρκουίζος τόνισε ότι ο στόχος των καμερών δεν είναι η είσπραξη προστίμων, αλλά η αλλαγή νοοτροπίας.
Η εφαρμογή του Vision Zero μπορεί να θεωρείται ιδιαίτερα φιλόδοξη, ωστόσο, όπως υπογραμμίστηκε στη συνέντευξη Τύπου, κανένας αριθμός νεκρών από τροχαία δεν μπορεί να θεωρείται αποδεκτός.