Αττική: Σε πλήρη ενεργοποίηση η Πολιτική Προστασία – Στο «κόκκινο» ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Αττική: Σε πλήρη ενεργοποίηση η Πολιτική Προστασία – Στο «κόκκινο» ο κίνδυνος πυρκαγιάς
Συνεχίζεται για 2η ημέρα η μεγάλη πυρκαγιά στην Βοιωτία στην ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού κόλπου, από την Δομβραίνα εως το Πόρτο Γερμενό, Σάββατο 1 Αυγούστου 2026 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI) Photo: Eurokinissi
Σε πλήρη ενεργοποίηση παραμένει ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας σε ολόκληρη την Αττική, όπου ο κίνδυνος πυρκαγιάς βρίσκεται στην ανώτατη κατηγορία 5, με δυνάμεις να επιχειρούν στα μέτωπα και άλλες να παραμένουν σε ετοιμότητα.
  • Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει την Πυροσβεστική με 53 υδροφόρες, 9 μηχανήματα έργου και δύο λεωφορεία.
  • Στο Πόρτο Γερμενό επιχειρούν 12 υδροφόρες και ένας ερπυστριοφόρος φορτωτής, καθώς οι ισχυροί άνεμοι προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις.
  • Μέσω του 112 δόθηκε εντολή εκκένωσης για Ψάθα, Βένιζα, Κανδύλι, Αγία Σκέπη και Βιομηχανική Ζώνη Μεγάρων.

Σε πλήρη ενεργοποίηση παραμένει και σήμερα, ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής, σε όλη την περιφέρεια δεδομένου του αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς, κατηγορίας 5. Πέρα των δυνάμεων που επιχειρούν υπό τον συντονισμό του Πυροσβεστικού Σώματος στα μέτωπα της πυρκαγιάς της Δυτικής Αττικής, δυνάμεις της παραμένουν σε ετοιμότητα σε διάφορα σημεία της περιφέρειας.

Συγκεκριμενα και σύμφωνα με την ενημέρωση του Κώστα Ζώμπου, εκπροσώπου Τύπου της Περιφ. Αττικης προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ: 36 υδροφόρες και 8 μηχανήματα έργου εκ των οποίων κάποιες υδροφορες επιχειρούν ήδη σε συμβάντα υπό εξέλιξη μικρής κλίμακας.

Στο Πόρτο Γερμενό επιχειρεί ένας ερπυστιοφόρος φορτωτής, 12 υδροφόρες και δύο λεωφορεία προκειμένου να απομακρύνουν κατοίκους και να παρεμβαίνουν σε μικροεστίες ανακόπτωντας τις συνεχείς αναζωπυρώσεις που ευνοούνται από το ισχυρούς ανέμους.

Στην πυρκαγιά της Περιφερειακής στο Αιγάλεω παραμένουν 5 υδροφόρες.

Η συνολική συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία αυτή τη στιγμή, αριθμεί σε 53 υδροφόρες, 9 μηχανήματα, έργου και δυο λεωφορεία. Πρόκειται για λεωφορεία, τα οποία γύρω στις 10.30, ενεργοποιήθηκαν για την απομάκρυνση κατοίκων και εργαζομένων περιοχών της Δ. Αττικής, τις οποίες απειλούσαν οι φλόγες.

Πρόκειται για την ειδοποίηση, μεσω του 112, προς εκκένωση που εστάλει για τους οικισμούς Ψάθα, Βένιζα, Κανδύλι, Αγ. Σκέπη με οδηγία απομάκρυνσης για την Νέα Πέραμο. Καθως και για την εκκένωση της Βιομηχανικής Ζώνης Μεγάρων με κατεύθυνση στα Μέγαρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: