Άννα Βίσση: Πόσα μπορεί να απέφερε η sold out συναυλία στο ΟΑΚΑ
- 28/09/2026, 15:44
- SHARE
- Πάνω από 95.000 θεατές βρέθηκαν στο sold out ΟΑΚΑ για τη συναυλία της Άννας Βίσση.
- Με υποθετική μέση τιμή εισιτηρίου 60–70 ευρώ, οι ακαθάριστες εισπράξεις από τα εισιτήρια θα μπορούσαν να φτάσουν περίπου τα 5,7–6,65 εκατ. ευρώ.
- Η πραγματική αμοιβή της Άννας Βίσση δεν έχει γίνει γνωστή, ενώ από τα έσοδα πρέπει να αφαιρεθούν παραγωγή, τεχνικά έξοδα, προσωπικό και άλλες δαπάνες.
Η Άννα Βίσση κατάφερε να γεμίσει το ΟΑΚΑ με περισσότερους από 95.000 θεατές, σε μία από τις μεγαλύτερες συναυλιακές διοργανώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.
Η συναυλία του Σαββάτου 26 Σεπτεμβρίου ήταν sold out, με την προπώληση να έχει ολοκληρωθεί πριν από το event και την παραγωγή να έχει ενημερώσει ότι δεν θα λειτουργούσαν ταμεία την ημέρα της συναυλίας.
Πέρα από το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, ωστόσο, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η οικονομική διάσταση της βραδιάς, καθώς ο συνδυασμός δεκάδων χιλιάδων εισιτηρίων, VIP πακέτων και μεγάλων χορηγιών δημιουργεί τζίρο πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Από 21,20 έως 477 ευρώ τα εισιτήρια
Οι τιμές κάλυπταν ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα.
Η είσοδος στις επάνω κερκίδες ξεκινούσε από 21,20 ευρώ, ενώ οι τιμές στην αρένα κυμαίνονταν από 31,80 έως 63,60 ευρώ.
Σε ακριβότερες κατηγορίες οι τιμές έφταναν τα 318 ευρώ, ενώ στην κορυφή βρισκόταν το πακέτο «Diamond Ultimate Experience» στα 477 ευρώ, το οποίο περιλάμβανε πρόσβαση σε VIP lounge, welcome drink και open bar.
Η μεγάλη απόκλιση μεταξύ των κατηγοριών σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός θεατών από μόνος του δεν αρκεί για να υπολογιστούν με ακρίβεια οι πραγματικές εισπράξεις.
Το σενάριο των 5,7 έως 6,65 εκατ. ευρώ
Με την υπόθεση ότι και τα 95.000 εισιτήρια ήταν πληρωμένα, μία μέση τιμή στα 60 ευρώ θα οδηγούσε σε ακαθάριστα έσοδα περίπου 5,7 εκατ. ευρώ.
Αν η μέση τιμή ήταν 70 ευρώ, οι εισπράξεις θα έφταναν περίπου τα 6,65 εκατ. ευρώ.
Οι αριθμοί αυτοί είναι όμως ενδεικτικοί.
Δεν υπάρχει δημόσια διαθέσιμη ανάλυση που να δείχνει πόσα εισιτήρια πουλήθηκαν σε κάθε ζώνη τιμών, πόσες προσκλήσεις διατέθηκαν ή ποια ήταν τελικά η πραγματική μέση τιμή ανά θεατή.
Άλλες εκτιμήσεις που έχουν δημοσιευθεί τοποθετούν τον συνολικό τζίρο της διοργάνωσης, εφόσον συνυπολογιστούν και οι χορηγίες, κοντά στα 8 εκατ. ευρώ, χωρίς όμως να έχουν δημοσιοποιηθεί οικονομικές καταστάσεις που να επιβεβαιώνουν το ποσό.
Οι χορηγοί της συναυλίας
Την παραγωγή είχε αναλάβει η D&A Live Concerts, με τη Galaxias Live Productions να έχει την εκτέλεση της διοργάνωσης.
Η ΔΕΗ ήταν μεγάλος χορηγός του event, το οποίο παρουσιάστηκε ως «Anna Vissi powered by ΔΕΗ Live at OAKA», ενώ μεταξύ των χορηγών βρισκόταν και η Coca-Cola.
Οι χορηγικές συμφωνίες μπορούν να αποτελούν σημαντικό κομμάτι των εσόδων ή να καλύπτουν μέρος του κόστους παραγωγής.
Ωστόσο, οι οικονομικοί όροι των συγκεκριμένων συνεργασιών δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, επομένως δεν είναι δυνατό να υπολογιστεί με ακρίβεια πόσα χρήματα προστέθηκαν στον συνολικό τζίρο.
Μια παραγωγή μεγάλης κλίμακας
Από τα συνολικά έσοδα πρέπει να αφαιρεθεί και το σημαντικό κόστος μιας παραγωγής τέτοιου μεγέθους.
Η συναυλία είχε σχεδιαστεί ειδικά για το ΟΑΚΑ, με σκηνή 360 μοιρών, μεγάλες οθόνες, φωτιστικά συστήματα, video installations και εκτεταμένο τεχνικό εξοπλισμό.
Τη σκηνοθεσία και τη δημιουργική διεύθυνση ανέλαβε ο Κιμ Γκάβιν, ο οποίος έχει εργαστεί σε μεγάλες διεθνείς παραγωγές, μεταξύ άλλων στο «Concert for Diana» και σε shows καλλιτεχνών όπως η Adele και ο Robbie Williams.
Στη βραδιά συμμετείχαν επίσης ο Argy και η Orianthi, ενώ εκατοντάδες εργαζόμενοι χρειάστηκαν για την προετοιμασία, το στήσιμο, τη λειτουργία και την αποσυναρμολόγηση της παραγωγής.
Περισσότεροι από 400 εργαζόμενοι
Η ίδια η Άννα Βίσση ανέφερε από τη σκηνή ότι για την πραγματοποίηση του show εργάστηκαν πάνω από 400 άνθρωποι.
Στο συνολικό κόστος περιλαμβάνονται οι αμοιβές τεχνικών, μουσικών και καλλιτεχνών, η ενοικίαση εξοπλισμού, η ασφάλεια, οι μεταφορές, οι πρόβες, η εγκατάσταση και απομάκρυνση της σκηνής, καθώς και σειρά άλλων λειτουργικών δαπανών.
Επομένως, ακόμη και αν ο συνολικός τζίρος κινήθηκε σε επίπεδα αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, το καθαρό κέρδος της παραγωγής θα ήταν αισθητά χαμηλότερο.
Πόσα έβγαλε τελικά η Άννα Βίσση
Αυτό είναι το στοιχείο που δεν μπορεί να υπολογιστεί με βάση τα δημόσια διαθέσιμα δεδομένα.
Η αμοιβή της Άννας Βίσση δεν έχει ανακοινωθεί και εξαρτάται από τη συμφωνία που είχε με την παραγωγή.
Θεωρητικά, μια συμφωνία σε συναυλία αυτού του μεγέθους μπορεί να προβλέπει σταθερή αμοιβή, ποσοστό επί των εσόδων ή των κερδών ή συνδυασμό διαφορετικών όρων. Δεν υπάρχει όμως διαθέσιμη πληροφορία που να δείχνει ποιο μοντέλο εφαρμόστηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Κατά συνέπεια, τα 5,7 έως 6,65 εκατ. ευρώ δεν πρέπει να παρουσιάζονται ως ποσό που «έβγαλε» προσωπικά η Άννα Βίσση, αλλά ως ένα υποθετικό εύρος ακαθάριστων εισπράξεων από τα εισιτήρια, βάσει συγκεκριμένων παραδοχών.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι, με περισσότερους από 95.000 θεατές, premium εισιτήρια έως 477 ευρώ και ισχυρή χορηγική παρουσία, η βραδιά στο ΟΑΚΑ αποτέλεσε και μία ιδιαίτερα σημαντική εμπορική επιτυχία για την ελληνική συναυλιακή αγορά.