H Meta περιορίζει την παραπληροφόρηση που σχετίζεται με την Χαμάς

H Meta περιορίζει την παραπληροφόρηση που σχετίζεται με την Χαμάς
France, Paris, 2022-11-09, Facebook s parent company META Group, founder Mark Zuckerberg, announced on Wednesday 9 November that he was laying off 11,000 employees, Photography by Serge Tenani / Hans Lucas. France, Paris, 2022-11-09, Illustration du groupe META maison mere de Facebook, le fondateur Mark Zuckerberg a annonce mercredi 9 novembre le licenciement de 11 000 salaries, Photographie par Serge Tenani / Hans Lucas. (Photo by Serge Tenani / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP) Photo: AFP
Η μητρική του Facebook σε 3 μέρες αφαίρεσε ή χαρακτήρισε ως ενοχλητικές περισσότερα από 795.000 αναρτήσεις στα εβραϊκά ή αραβικά.

Η Meta ανακοίνωσε την Παρασκευή πως λαμβάνει μέτρα, μεταξύ των οποίων η αφαίρεση επαίνων και της ουσιαστικής υποστήριξης της Χαμάς από τις πλατφόρμες της.

Υπενθυμίζεται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση «τράβηξε το αυτί» στις πλατφόρμες των social media, όπως η Meta και X (πρώην Twitter) επειδή δεν κάνουν αρκετά για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τις τρεις μέρες που ακολούθησαν της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ το περασμένο Σάββατο, η Meta αφαίρεσε ή χαρακτήρισε ως ενοχλητικές περισσότερα από 795.000 αναρτήσεις στα εβραϊκά ή αραβικά.

Παράλληλα, η Meta αφαιρεί το περιεχόμενο που προσδιορίζει σαφώς τους ομήρους που έχουν συλληφθεί από τη Χαμάς, ακόμη και αν αυτό γίνεται για να καταδικάσει ή να ευαισθητοποιήσει για την κατάστασή τους. Το περιεχόμενο με θολές εικόνες θυμάτων εξακολουθεί να επιτρέπεται, αλλά η εταιρεία θα δώσει προτεραιότητα στην ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των θυμάτων απαγωγής, εάν δεν είναι σίγουρη ή δεν μπορεί να κάνει σαφή εκτίμηση για το θέμα, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του αμερικανικού ομίλου.

Μετά την επίθεση, η Χαμάς μετέφερε δεκάδες Ισραηλινούς και ξένους ομήρους στον παλαιστινιακό θύλακα της Γάζας. Η Meta δήλωσε ότι ήταν ενήμερη για τις απειλές της Χαμάς να μεταδώσει πλάνα από τους ομήρους και ότι θα αφαιρέσει γρήγορα οποιοδήποτε τέτοιο περιεχόμενο και θα εμποδίσει τις προσπάθειες για κοινοποίηση του.

Ακόμα, η μητρική του Facebook «χαμηλώνει τον πήχη» για τον οποίο αναλαμβάνει δράση για να αποφεύγει τη σύσταση περιεχομένου που ενδεχομένως παραβιάζει τους κανόνες σε Facebook, Instagram και Threads.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: