AbbVie: Επενδύουμε σ’ ένα μέλλον που αξίζει σε κάθε άνθρωπο

AbbVie: Επενδύουμε σ’ ένα μέλλον που αξίζει σε κάθε άνθρωπο
«Με ευθύνη μετουσιώνουμε τις δυσκολίες σε ευκαιρίες για να προοδεύσουμε και να βελτιώσουμε τη ζωή των ανθρώπων».

Από τον Θωμά Κούγκουλο, HR Director, AbbVie

Η αποστολή μας στην AbbVieείναι να διασφαλίζουμε την υγεία και την ευημερία των ανθρώπων. Με πάθος και με ευθύνη προσπαθούμε καθημερινά για το καλύτερο που μπορούμε, επενδύοντας στην καινοτομία και στην Έρευνα & Ανάπτυξη για να καλύψουμε ανεκπλήρωτα θεραπευτικά κενά των ασθενών και να μεταμορφώσουμε θετικά τη ζωή τους. Οραματιζόμαστε ένα καλύτερο μέλλον και πιστεύουμε ότι όταν οι δυσκολίες μετουσιώνονται σε ευκαιρίες, τότε μαθαίνουμε, ωριμάζουμε, προοδεύουμε, ώστε να προσφέρουμε ακόμα περισσότερες καινοτόμες θεραπείες. Αντλούμε ορμή και έμπνευση από καθετί νέο, ενώ ωριμάζουμε αξιοποιώντας κάθε εμπειρία μας. Έχουμε ανοιχτούς ορίζοντες και με αποφασιστικότητα απορρίπτουμε στερεότυπα και ασυνείδητες προκαταλήψεις του παρελθόντος, αφήνοντας πίσω μας συμπεριφορές που διαχωρίζουν τους ανθρώπους λόγω εθνικότητας, θρησκείας, φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού.

Πιστεύουμε σε μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι σέβονται ο ένας τον άλλον. Στηριζόμαστε στη δύναμη της ομάδας και στη μοναδικότητα κάθε ανθρώπου. Αυτή η μοναδικότητα, οι ποικίλες εμπειρίες και απόψεις και το διαφορετικό πολιτισμικό, κοινωνικό, ακαδημαϊκό υπόβαθρο αποτελεί πηγή έμπνευσης και πλεονέκτημα για την κοινωνία και για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να προοδεύουν και να έχουν διάρκεια στο χρόνο.

Στην AbbVie είναι απόλυτη προτεραιότητά μας η ομάδα μας να μοιράζεται κοινές αξίες, κοινούς στόχους και κοινό όραμα. Εμείς, ως εταιρεία, στεκόμαστε δίπλα στους συνεργάτες μας και επενδύουμε πόρους, ιδέες και σύγχρονες πρακτικές για να εδραιώσουμε την ισότητα, την αξιοκρατία και την πρόσβαση σε ίσες ευκαιρίες για όλους τους συνεργάτες μας.

Η πανδημία ανέδειξε παλιές και νέες αδυναμίες που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία και ως επιχειρήσεις. Αυτό μας κινητοποίησε ακόμα περισσότερο για να γεφυρώσουμε όποιες διακρίσεις, ανισότητες και δυσκολίες πρόσβασης εντοπίσαμε και στον δικό μας Οργανισμό. Κατανοήσαμε ότι είναι αναγκαίο να δράσουμε άμεσα και δραστικά, ώστε να διασφαλίσουμε πιο ισότιμες και συμπεριληπτικές επαγγελματικές συνθήκες. Αντιληφθήκαμε τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν με ενσυναίσθηση, διορατικότητα και σεβασμό, και τις υλοποιήσαμε ώστε να ενισχύσουμε περαιτέρω τη διαφάνεια και την αξιοκρατία σε όλες μας τις εσωτερικές διαδικασίες.

Στις προσλήψεις, στις προαγωγές, στην κατανομή των έργων και των ρόλων. Επενδύσαμε και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε πόρους σε καινοτόμα εργαλεία και στις πιο σύγχρονες ψηφιακές λύσεις που εξοικονομούν πολύτιμους πόρους για την εταιρεία, ενώ παράλληλα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την τεκμηριωμένη και αξιοκρατική αξιολόγηση των συνεργατών μας, ώστε να εξελίσσονται σύμφωνα με τις δεξιότητες, τις επιθυμίες και την εκπαίδευσή τους. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε υψηλά εργασιακά πρότυπα για όλους τους συνεργάτες μας δίνοντας πρόσβαση σε εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις που ανοίγουν προοπτικές σταδιοδρομίας, εντός και εκτός Ελλάδας. Η επιμόρφωση των συνεργατών μας αποσκοπεί στον εμπλουτισμό γνώσεων και δεξιοτήτων ώστε να αποτελούν εφόδιο σε προσωπικό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο. Παράλληλα, εστιάζουμε στη βελτίωση της εργασιακής καθημερινότητας, υποστηρίζοντας ευέλικτες συνθήκες εργασίας που συμβάλλουν στη διατήρηση προσωπικής και επαγγελματικής ισορροπίας, πέρα από τα συνηθισμένα ελληνικά δεδομένα.

Η έμφυλη ισότητα αποτελεί βασική προτεραιότητά μας. Ο σεβασμός προς κάθε γυναίκα και η παρουσία τους σε θέσεις ευθύνης είναι πόλος ενδυνάμωσης. Η ποικιλομορφία σκέψης, η μεθοδικότητα και η ενσυναίσθηση των γυναικών αποτελούν κλειδί για την εξεύρεση καινοτόμων θεραπευτικών λύσεων για τους ασθενείς μας και την επίτευξη επιχειρηματικών αποτελεσμάτων για την ανάπτυξη της AbbVie.

Σημαντική συμμετοχή στη διαφάνεια και στην ισότητα που επιδιώκουμε αποτελούν οι open space εργασιακοί χώροι, οι οποίοι ενισχύουν την αίσθηση του «ανήκειν» και υπογραμμίζουν την κατάργηση όποιων «στεγανών» στο εργασιακό περιβάλλον.

Η καθημερινή μας προσπάθεια και η ειλικρίνεια στη συνεργασία με τους συναδέλφους μας αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας να προσαρμοζόμαστε σε νέα δεδομένα, να δημιουργούμε και να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για να είμαστε επίκαιροι και ανθεκτικοί στις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο. Χάρη στους ανθρώπους μας, στο ήθος, στην επιμονή και στη διορατικότητά τους συμβάλλουμε για ένα μέλλον που αξίζει σε κάθε άνθρωπο.

Προτεραιότητά μας η ομάδα μας

«Εμείς ως εταιρεία στεκόμαστε δίπλα στους συνεργάτες μας και επενδύουμε πόρους, ιδέες και σύγχρονες πρακτικές για να εδραιώσουμε την ισότητα, την αξιοκρατία και την πρόσβαση σε ίσες ευκαιρίες για όλους τους συνεργάτες μας».

*Το άρθρο δημοσιεύεται στο νέο τεύχος του Fortune που κυκλοφορεί στα περίπτερα