Άδ. Γεωργιάδης: Η ελληνική οικονομία έχει αρχίσει και κινείται με υψηλούς ρυθμούς

Άδ. Γεωργιάδης: Η ελληνική οικονομία έχει αρχίσει και κινείται με υψηλούς ρυθμούς
Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στην υπογραφή της αναθεωρημένης σύμβασης για τα μεταλλεία στη Χαλκιδική , Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Η έξοδός μας στις αγορές με ταυτόχρονα δυο ομόλογα, ένα πενταετές με το οποίο δανειστήκαμε σχεδόν με 0%, ουσιαστικά χωρίς τόκο, και ένα δεύτερο ομόλογο για τριάντα χρόνια με 1,67%», δήλωσε ο υπουργός.

Η ελληνική οικονομία έχει αρχίσει και κινείται με υψηλούς ρυθμούς, δήλωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε ερώτηση για τα οικονομικά αποτελέσματα.

Όπως δήλωσε στο OPEN, «χθες βγήκε ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής PMI για τον Αύγουστο του 2021. Είχαμε το ρεκόρ όλων των εποχών για την ελληνική μεταποιητική δραστηριότητα. Χθες είχαμε και το ρεκόρ όλων των εποχών στις ελληνικές εξαγωγές και σε όγκο και σε τζίρο. Όπως είχαμε υποσχεθεί, η ελληνική οικονομία έχει αρχίσει και κινείται με υψηλούς ρυθμούς».

«Η έξοδός μας στις αγορές με ταυτόχρονα δυο ομόλογα, ένα πενταετές με το οποίο δανειστήκαμε σχεδόν με 0%, ουσιαστικά χωρίς τόκο, και ένα δεύτερο ομόλογο για τριάντα χρόνια με 1,67%», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Ο κ. Αποστολάκης έδειξε ότι δεν αντέχει

Σχετικά με τον κ. Αποστολάκη ο υπουργός σχολίασε τις εξελίξεις, λέγοντας ότι «Εγώ δεν είπα ότι δεν κάνει για καφετζής επειδή δεν δέχθηκε τη θέση. Είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου να δέχεται ή να μη δέχεται μια θέση. Είναι άλλο να μη δεχτείς μια θέση από πριν και είναι άλλο το έχεις πει “ναι”, να έχει ανακοινωθεί το όνομά σου και μετά από δύο αναρτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Πολάκη να το βάζεις στα πόδια. Η θέση αυτή είναι για κάποιον που πρέπει να αντέχει στην πίεση. Ο κ. Αποστολάκης έδειξε ότι δεν αντέχει».

«Κάθε πράξη δημοσίου προσώπου κρίνεται. Ο κ. Αποστολάκης είπε- ξείπε. Ο καθένας μπορεί να κρίνει πως είναι να έχεις δίπλα σου έναν συνεργάτη που λέει και ξελέει. Το θέμα Αποστολάκη έληξε, πάμε παρακάτω», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι

«Η πρόθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν ειλικρινής. Όμως απεδείχθη ότι το πραγματικό κίνητρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν το ενδιαφέρον για το σπίτι που καίγεται ή για τον άνθρωπο που καταστράφηκε, αλλά η επόμενη δημοσκόπηση. Εμείς δεν κάναμε επιλογή με κριτήριο την επόμενη δημοσκόπηση. Η επιλογή Αποστολάκη ήταν δύσκολη επιλογή, είχε κόστος για τον κ. Μητσοτάκη να την κάνει.