Αδιαφορία: Σε άδεια έδρανα η συζήτηση στη Βουλή για το bullying

Αδιαφορία: Σε άδεια έδρανα η συζήτηση στη Βουλή για το bullying

Δεν φαίνεται να τράβηξε το ενδιαφέρον πολλών βουλευτών η συζήτηση για τον σχολικό εκφοβισμό.

Σε άδεια έδρανα στη Βουλή πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η συζήτηση για τον σχολικό εκφοβισμό, που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις μετά την αυτοκτονία του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τριανταφυλλίδης έθεσε στον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, Τάσο Κουράκη το ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού, ο οποίος από την πλευρά του δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός ότι οι παρόντες βουλευτές ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Ο Κουράκης ανέφερε ότι «θα έπρεπε να γίνει γενικευμένη συζήτηση και ίσως κάποια στιγμή θα έπρεπε να έχουμε μια τροποποίηση στον κανονισμό της Βουλής, ώστε στις επίκαιρες ερωτήσεις να συμμετέχουν τουλάχιστον ορισμένοι συνάδελφοι εκ των υπολοίπων. Τότε, θα υπήρχε ενδιαφέρον για την προσέλευση. Τώρα, όπως γνωρίζουμε, στην αίθουσα είναι αυτός που έχει κάνει την ερώτηση, ο προηγούμενος, ο νυν και ο επόμενος, κάτι που δεν τιμά την κοινοβουλευτική διαδικασία», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός.

Η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία με την ολοκλήρωση της ερώτησης δήλωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για το θέμα του σχολικού εκφοβισμού σε νέα συνεδρίαση του Κοινοβουλίου.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου θύμισε ότι η ‘Αννα – Μισέλ Ασημακοπούλου είχε καταθέσει αναφορά για τη γαλακτοκομική σχολή Ιωαννίνων και τις κακές συνθήκες φοίτησης, αναφορά που είχε προσυπογράψει και ο άτυχος Βαγγέλης Γιακουμάκης.