Aεροσκάφος της Emirates «γλίτωσε» τελευταία στιγμή από τις φλόγες

Aεροσκάφος της Emirates «γλίτωσε» τελευταία στιγμή από τις φλόγες
epa05452911 An Emirates airlines Boeing 777-300 A6-EMW plane flight number EK521 from Trivandrum to Dubai lays on the ground in Dubai airport after being gutted by fire due to a mechanical failure at Dubai international airport, Dubai, United Arab Emirates, 03 August 2016. According to Emirates airlines, no fatalities in the 282 passengers and the 18 crew members. EPA/STR

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό το αίτιο του ατυχήματος.

Αεροσκάφος Boeing 777 της αεροπορικής εταιρείας Emirates προερχόμενο από την Ινδία είχε σήμερα ένα «ατύχημα» κατά την προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, με αποτέλεσμα το αεροδρόμιο να κλείσει προσωρινά, όλοι οι επιβαίνοντες εγκατέλειψαν σώοι το αεροσκάφος, ενώ ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να κατασβέσει τη φωτιά, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Άλλοι 14 άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομεία με ελαφριά ή μέτριας σοβαρότητας τραύματα.

Οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα πιο πολυσύχναστα στον κόσμο, αναμένεται να επαναληφθούν στις 18:30 τοπική ώρα (17:30 ώρα Ελλάδας), με «προτεραιότητα τους μεγάλους αερομεταφορείς», ανέφερε σε ένα τουίτ η εταιρία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο, η Dubai Airports.

Η Emirates, που ανήκει στο εμιράτο του Ντουμπάι, ανακοίνωσε στο Twitter ότι ένα από τα αεροσκάφη της είχε ένα «ατύχημα» γύρω στις 12:45 μ.μ. τοπική ώρα στο αεροδρόμιο, διευκρινίζοντας ότι προς το παρόν δεν είναι γνωστό το αίτιο του ατυχήματος.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ξεκίνησε έρευνα για τον προσδιορισμό των αιτιών του ατυχήματος σε «συνεργασία με την Emirates και το αεροδρόμιο».

Εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν το αεροπλάνο να φλέγεται και στήλες πυκνού μαύρου καπνού να υψώνονται από το αεροσκάφος.

Το αεροσκάφος σύρθηκε με την κοιλιά και οι τσουλήθρες έκτακτης ανάγκης χρησιμοποιήθηκαν για την απομάκρυνση των επιβαινόντων. Ένα μεγάλο μέρος της καμπίνας του αεροσκάφους καταστράφηκε από τη φωτιά.

Η υπηρεσία Τύπου της κυβέρνησης ανακοίνωσε, δύο ώρες μετά το ατύχημα, ότι η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με την Emirates, 300 άνθρωποι επέβαιναν στο αεροπλάνο που εκτελούσε πτήση από την Ινδία. Εκτός από τα 18 μέλη πληρώματος, στο αεροσκάφος επέβαιναν 282 επιβάτες, από τους οποίους οι 220 είναι Ινδοί, οι 24 Βρετανοί και οι 11 από τα ΗΑΕ.

«Όλοι οι επιβάτες απομακρύνθηκαν σώοι και αβλαβείς» διαβεβαίωσε το γραφείο πληροφοριών της κυβέρνησης στο Twitter.

Μερικές ώρες μετά το ατύχημα, το αεροδρόμιο έκλεισε, ανακοίνωσε η Dubai Airports. «Όλες οι αναχωρήσεις και οι αφίξεις ανεστάλησαν μέχρι νεωτέρας», ανέφερε η Dubai Airports στο Twitter.

Το γραφείο πληροφοριών της κυβέρνησης ανέφερε στη συνέχεια πως δόθηκε εντολή στα αεροπλάνα που κατευθύνονταν στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι να αλλάξουν πορεία και να προσγειωθούν σε άλλα αεροδρόμια.

Το Ντουμπάι έχει ένα δεύτερο αεροδρόμιο, το Διεθνές Αλ-Μαχτούμ, το οποίο δεν βρίσκεται μακριά από τα αεροδρόμια Σάρζα, Αμπού Ντάμπι και Ρας αλ-Χάιμα, τρία άλλα μέλη της ομοσπονδίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Χθες, ένα Boeing 777-300 της Emirates, με προορισμό τις Μαλδίβες, πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση στη Βομβάη. Η πτήση Ντουμπάι-Μάλε κατευθύνθηκε προς τη Βομβάη εξαιτίας τεχνικού προβλήματος», ανακοίνωσε η εταιρεία. Οι επιβάτες εγκατέλειψαν σώοι το αεροσκάφος.

Σύμφωνα με τα ινδικά μέσα ενημέρωσης, καπνός εντοπίσθηκε στο εσωτερικό της καμπίνας του αεροσκάφους.

Η Emirates είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Μέσης Ανατολής και πετά προς 153 προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι που έγινε από το 2015 ο μεγαλύτερος κόμβος διεθνών πτήσεων.