Αυτά είναι τα κίνητρα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς για να κάνουν εμβόλια στους πολίτες

Αυτά είναι τα κίνητρα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς για να κάνουν εμβόλια στους πολίτες
Ένας ηλικιωμένος άντρας φορώντας μάσκα προσώπου στέκεται έξω απο ένα φαρμακείο στη Θεσσαλονίκη, Τρίτη 24 Μαρτίου 2020. Σήμερα είναι η δεύτερη ημέρα της επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας των πολιτών στο πλαίσιο της αυστηροποίησης των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ελλάδα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η κυβέρνηση προχωράει το σχεδιασμό για εμβολιασμούς σε ιδιωτικά ιατρεία, φαρμακεία, και κατ΄ οίκον.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει μπόνους σε γιατρούς και φαρμακοποιούς που θα συμβάλουν στην αύξηση των εμβολιασμών.

Ο υπουργός Υγείας βασίλης Κικίλιας μιλώντας στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος στο OPEN ανακοίνωσε αρχικά πως «φαρμακοποιοί και γιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμούς με αποζημίωση 10 ευρώ το ραντεβού. Με το που θα πηγαίνει ο πολίτης για να κάνει την πρώτη δόση θα πιστώνονται 10 ευρώ στο λογαριασμό κάθε επαγγελματία υγείας, φαρμακοποιού και γιατρού. Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στους επαγγελματίες υγείας».

Κικίλιας: Τώρα πάμε πόρτα πόρτα

Παράλληλα ανέφερε ότι «η γενική καμπάνια είχε συγκεκριμένα αποτελέσματα και τώρα πάμε πόρτα – πόρτα. Ο κ.Κικίλιας ανακοίνωσε ακόμα ότι στην περίπτωση που οι επαγγελματίες γιατροί εμβολιάσουν πολίτες στο ιατρείο τους τότε δεν θα λάβουν 3 ευρώ που δίνονται έως σήμερα, αλλά 20 ευρώ. «Και θα δίνουμε 50 ευρώ εάν οι γιατροί πάνε και εμβολιάσουν κατάκοιτοι συμπολίτες μας στο σπίτι τους», πρόσθεσε.

Εκτός από τους γιατρούς όμως και «οι φαρμακοποιοί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού με αποζημίωση 10 ευρώ το ραντεβού», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

«Είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι και on alert για παν ενδεχόμενο. Βλέπουμε πως συνεχώς αυξάνονται τα νούμερα όσων έχουν εμβολιαστεί», ανέφερε στο Οpen ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως πρέπει να κάνουν όλοι το καθήκον τους και να εμβολιαστούν.