Αυτές είναι οι εταιρείες όπου θέλουν να δουλέψουν οι περισσότεροι Αμερικανοί το 2020

Αυτές είναι οι εταιρείες όπου θέλουν να δουλέψουν οι περισσότεροι Αμερικανοί το 2020
Για ακόμα μια φορά, οι τεχνολογικές εταιρείες κυριαρχούν. Δείτε ποιες.

Μπορεί το όνειρο πολλών να είναι να δουλέψουν στην Google και στην Facebook, αλλά τα δεδομένα για τους ερευνητές έχουν αλλάξει, καθώς οι δύο αυτοί κολοσσοί δεν συμπεριλαμβάνονται στο top 10 της λίστας των καλύτερων εργασιακά εταιρειών για τους εργαζομένους (Best places to work) στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη της Glassdoor που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη.

Αντί λοιπόν της Facebook ή της Google, πρώτη στην λίστα φιγουράρει η HubSpot Inc., μια εταιρία λογισμικού σε περιβάλλον cloud, ενώ οι εταιρείες τεχνολογίας DocuSign Inc. και Ultimate Software βρίσκονται στις θέσεις τρία και οκτώ αντίστοιχα.

Η Facebook, η οποία έχει κερδίσει την πρώτη θέση ως το «καλύτερο μέρος για δουλειά» τρεις φορές τα τελευταία 10 χρόνια, για το 2020 βρίσκεται στην 23η θέση. Μάλιστα είναι η χαμηλότερη θέση που έχει πάρει η δημοφιλής εταιρεία κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τότε που άρχισε να δημοσιοποιείται ο σχετικός κατάλογος το 2011. Πέρσι ήταν έβδομη στην ίδια λίστα.

Η Google, η οποία ψηφίστηκε ως «το καλύτερο μέρος για δουλειά» το 2015 και βρισκόταν ανελλιπώς στο top-10 τα προηγούμενα οκτώ χρόνια, φέτος έχασε για μία θέση την 10αδα και «τερμάτισε» 1η.

Η Apple Inc., που σταθερά βρισκόταν στο top-25 της λίστας, φέτος κατέλαβε την 84η θέση, ενώ η  Amazon Inc. δεν υπάρχει καν στην λίστα.

Η Microsoft Corp. ήταν μια από τις ελάχιστες γνωστές εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου, που κατετάγη υψηλότερα στη φετινή λίστα, καθώς κατέλαβε την 21η θέση από την 34η που βρισκόταν πριν από ένα χρόνο.

Σημειώνεται πως  ετήσιος κατάλογος κατατάσσει τις εταιρείες, χρησιμοποιώντας ως βάση τις αξιολογήσεις των εργαζομένων σε αυτές, σε μια σειρά τομέων όπως οι αποζημιώσεις σε ατυχήματα, τα εργασιακά οφέλη, ο πολιτισμός στους χώρους εργασίας και η συμπεριφορά της διοίκησης.

Δεν είναι ψέμα πως πολλές από τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Facebook και η Google, έχουν επικριθεί φέτος για μια πληθώρα θεμάτων και σε ορισμένες περιπτώσεις οι εργαζόμενοι έχουν αντιταχθεί δημοσίως στις αποφάσεις των διοικήσεων.

Δείτε αναλυτικά το top 10 με τα καλύτερα περιβάλλοντα εργασίας στις ΗΠΑ για το 2020.

  1. HubSpot
  2. Bain & Co.
  3. DocuSign
  4. In-N-Out Burger
  5. Sammons Financial Group
  6. Lawrence Livermore National Laboratory
  7. Intuitive Surgical 
  8. Ultimate Software
  9. VIPKid
  10. Southwest Airlines

Πηγή: Glassdoor