Αυτή η χώρα αποκτά καθημερινά περίπου 1.700 εκατομμυριούχους

To Boston Consulting Group εκτιμά ότι ο αριθμός των εκατομμυριούχων θα αυξηθεί κατά 3,1 εκατομμύρια έως το 2020.

Παρά την μικρή αύξηση των μισθών και τη μείωση των προοπτικών απασχόλησης των νέων Αμερικανών, οι ΗΠΑ φιλοξενούν τεράστια αποθέματα πλούτου και έναν αριθμό εκατομμυριούχων που καμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν διαθέτει.

Τώρα αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί.

Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των Αμερικανών που διαθέτει εκατομμύρια στους λογαριασμούς τους αναμένεται να αυξηθεί κατά μέσο όρο και μάλιστα κατά 1.700 εκατομμυριούχους κάθε ημέρα για τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με το Bloomberg, με βάση τις προβλέψεις του Boston Consulting Group.

Μέχρι το έτος 2020, οι ΗΠΑ προβλέπεται να υποδεχθούν επιπλέον 3,1 εκατ. νέα μέλη στο κλαμπ των εκατομμυριούχων, ένας αριθμός οποίος αυξήθηκε κατά 2,4 εκατομμύρια την περίοδο 2010-2015.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, αυτό θα συμβεί καθώς οι παλαιότερες γενιές, οι οποίες διαθέτουν σήμερα τον περισσότερο πλούτο της χώρας, θα μεταφέρουν τις περιουσίες τους στα νεότερα μέλη της οικογένειας.

Ωστόσο, το να είναι κανείς εκατομμυριούχος ίσως τη δεδομένη εκείνη χρονική περίοδο να μην έχει τόση σημασία, καθώς σύμφωνα με το αμερικανικό μέσο η καθαρή αξία του ενός εκατ. δολαρίων σήμερα έχει την αγοραστική δύναμη των 341.000 δολαρίων του 1980. Συνεπώς μελλοντικά ένα εκατομμυριούχος δεν σημαίνει κιόλας ότι θα θεωρείται και πλούσιος.

Παρ’ όλα αυτά, η συντριπτική πλειοψηφία της εργατικής τάξης στην Αμερική αναμένει και σίγουρα θα «χαιρετίσει» μία τέτοια πρόκληση,