Αυτή είναι η χώρα με τους πιο χαρούμενους ανθρώπους

Αυτή είναι η χώρα με τους πιο χαρούμενους ανθρώπους

Δείτε σε ποια χώρα ζουν τα άτομα που είναι ικανοποιημένοι με την εξωτερική τους ομορφιά.

Η ευτυχία βασίζεται σε υποκειμενικά στοιχεία, με παράγοντες όπως ο τρόπος ζωής, η θετική στάση ζωής, η εργασία και ο κοινωνικός κύκλος να επηρεάζουν άμεσα το πόσο ευτυχισμένος νιώθει κανείς.

Σύμφωνα με έρευνα της GfK το 74% των Μεξικανών λένε ότι είναι «απόλυτα ικανοποιημένοι» ή «αρκετά ικανοποιημένοι» με την εμφάνισή τους. Η έρευνα ζήτησε σε περισσότερους από 27.000 ανθρώπους, ηλικίας 15 ετών και άνω, σε 22 χώρες σε όλο τον κόσμο να πουν τη γνώμη τους για το πώς «βλέπουν τον εαυτό τους».

Στην δεύτερη θέση έρχεται η Τουρκία (71%) και ακολουθούν η Ουκρανία και η Βραζιλία στη τρίτη θέση (αμφότεροι 65%). Επίσης υψηλή βαθμολόγηση εμφανίζει η Ισπανία (64%) καθώς και η Γερμανία και η Αργεντινή (και οι δύο 62%), και οι ΗΠΑ (60%).

Τα στοιχεία της έρευνας έδειξαν πως πολλές εθνικότητες δεν είναι καθόλου ευχαριστημένες με την εμφάνισή τους. Οι Ιάπωνες είναι οι πιο δυσαρεστημένοι, με το 38% του ιαπωνικού λαού να λέει ότι είναι «καθόλου ικανοποιημένοι» ή «όχι πολύ ικανοποιημένοι», ακολουθούν οι Βρετανοί (20%), οι Ρώσοι και οι Νοτιοκορεάτες.

Σπάζοντας μερικά στερεότυπα, η GfK έδειξε πως οι έφηβοι να ασκούν οριακά περισσότερη αυτοκριτική από τους ενήλικες, με το 16% των ατόμων ηλικίας 15-19 ετών να είναι «όχι πολύ ικανοποιημένοι» με την εμφάνισή τους, σε σύγκριση με το 13% των ατόμων μεταξύ 20-59 ετών. Ομοίως, οι γυναίκες φάνηκαν να είναι οριακά πιο επικριτικές με τον εαυτό τους από ό, τι οι άνδρες.