Αυτοί είναι οι δέκα πιο δημοφιλείς ηγέτες του πλανήτη

Αυτοί είναι οι δέκα πιο δημοφιλείς ηγέτες του πλανήτη
epa04789116 (R-L, clockwise), US President Barack Obama, German Chancellor Angela Merkel, French President Francois Hollande, British Prime Minister David Cameron, Italian Prime Minister Matteo Renzi, European Commission President Jean-Claude Juncker, EU Council President Donald Tusk, Japan's Prime Minister Shinzo Abe and Prime Minister of Canada Stephen Harper, sitting together at Elmau Castle in Elmau, Germany, 08 June 2015, at the third session of their G7 meeting. EPA/MICHAEL KAPPELER/POOL

Στις πρώτες τρεις θέσεις κατατάσσονται ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Βρετανός Πρωθυπουργός.

Τους δέκα πιο δημοφιλείς ηγέτες του κόσμου δημοσίευσε το βρετανικό μέσο Independent, εκ των οποίων οι τρεις πρώτοι δεν θα ήταν άλλοι από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, τη Γερμανίδα Καγκελάριο και τον Βρετανό Πρωθυπουργό, ενώ στην τέταρτη θέση ακολουθεί ο Γάλλος πρόεδρος.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε στη Βρετανία, ο Μπάρακ Ομπάμα είναι ο ηγέτης που εμπνέει τον μεγαλύτερο σεβασμό. Πιο συγκεκριμένα, τρεις στους πέντε ανθρώπους (59%) έχουν θετική εικόνα για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ενώ ένας στους τρεις (29%) δεν τον βλέπουν και τόσο θετικά. Χαρακτηριστικό είναι πως είναι λιγότερος αγαπητός στην πατρίδα του και συγκεντρώνει μείον δώδεκα βαθμούς.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα και ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι μακράν οι πιο αναγνωρίσιμοι ηγέτες στην παγκόσμια πολιτική σκηνή. Παρότι ότι ο Ρώσος Πρόεδρος είναι δημοφιλής στη χώρα του, με καθαρή βαθμολογία 72 μονάδες, είναι αντιπαθής σε διάφορα άλλα μέρη του κόσμου, με συνολικό καθαρό σκορ μείον 10 βαθμούς.

Από την άλλη, η Άνγκελα Μέρκελ είναι η δεύτερη πιο αγαπητή ηγέτης ανάμεσα στους δέκα που περιλαμβάνονται στην έρευνα. Ενώ η Γερμανίδα Καγκελάριος έχει αρνητικό σκορ στην πατρίδα της εξαιτίας της μεταναστευτικής πολιτικής που ακολούθησε, η βαθμολογία που συγκέντρωσε στα άλλα μέρη του κόσμου είναι 13 πόντοι.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον είναι αγαπητός στο 37% του συνόλου ενώ το 28% δεν έχει και τόσο θετική άποψη γι’ αυτόν. Και ο ίδιος δεν είναι αρεστός στην πατρίδα με το σκορ του να φτάνει τους μείον 7 βαθμούς. Σε αντίθεση μάλιστα με τον Mπάρακ Ομπάμα ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Κίνα. Ακόμη φαίνεται πως έχει πλήθος υποστηρικτών στο Βιετνάμ, στο Μπαγκλαντές, στα νησιά Φίτζι, την Κολομβία, την Ουκρανία, το Κόσοβο και τη Συρία.

Ακόμη, ο Φρανσουά Ολάντ κατάφερε να συγκεντρώσει 6 βαθμούς ανά τον κόσμο, ωστόσο ούτε κι εκείνος είναι αγαπητός στη Γαλλία, καθώς συγκέντρωσε μείον 47 βαθμούς σύμφωνα με την δημοσκόπηση.

Ειδικότερα, πρώτος στη λίστα βρίσκεται ο Μπάρακ Ομπάμα ακολουθούν η Άνγκελα Μέρκελ, ο Ντέιβιντ Κάμερον και ο Φρανσουά Ολάντ.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν και στην έκτη ο Κινέζος πρόεδρος Ξι Τζινπίνγκ. Ακολουθεί στην έβδομη θέση ο Ινδός Πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι και στην όγδοη η Πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ. Τέλος στην ένατη θέση πρωταγωνιστεί ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ και στη δέκατη ο Ιρανός Πρόεδρος Χασάν Ροχανί.