Αυτό είναι το νέο όνομα της υπηρεσίας streaming της Disney

Αυτό είναι το νέο όνομα της υπηρεσίας streaming της Disney
epa06466258 Disney Chairman and Chief Executive Officer Bob Iger attends the ceremony honoring Minnie Mouse with a Star on The Hollywood Walk of Fame in Hollywood, California, USA, 22 January 2018. Minnie Mouse received the 2,627th star on the Walk of Fame in the category of Television. EPA/ANDREW GOMBERT

Η εταιρεία ελπίζει ότι αυτή η υπηρεσία της αποκλειστικών προγραμμάτων θα προκαλέσει το Netflix να "αγωνιστεί" για την πρωτοκαθεδρία.

Η Disney προετοιμάζεται έτσι ώστε να ξεκινήσει μια νέα υπηρεσία streaming την επόμενη χρονιά, και επιτέλους ξέρουμε το όνομά της- δοκιμαστικά τουλάχιστον. Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα την Παρασκευή στο περιοδικό Variety σημειώθηκε ότι ο CEO της Disney, Bob Iger, αναφέρεται στην επερχόμενη πλατφόρμα ως «Disney Play». Είναι μια «ακολουθία» σχεδιασμένων άμεσων προς κατανάλωση υπηρεσιών, που ο Iger αναφέρει ότι «είναι η σημαντικότερη προτεραιότητα της εταιρείας» για το 2019.

Η Disney βρίσκεται εν μέσω της ολοκλήρωσης της συμφωνίας για την 21st Century Fox, που υπόκειται σε έγκριση από τις διεθνείς ρυθμιστικές αρχές, και ελπίζει ότι αυτή η υπηρεσία αποκλειστικών προγραμμάτων να προκαλέσει το Netflix να αγωνιστεί για την πρωτοκαθεδρία. Τίτλοι ταινιών από franchise όπως το Star Wars, τη Marvel και την Pixar θα είναι αναμφισβήτητα το κλειδί που η Disney ελπίζει να δελεάσει τους φαν, απομακρύνοντάς τους από την ανταγωνίστρια υπηρεσία streaming.

Βέβαια, υπάρχει μια τιμή για αυτή την αποκλειστικότητα. Η Disney θα πρέπει να αντέξει χωρίς τα περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα που έχει το Netflix από τα δικαιώματα των προγραμμάτων του. Αλλά η Disney βασίζεται στις εισπράξεις που θα κάνει από τις ταινίες που θα βγουν την επόμενη χρονιά, προκειμένου να προσελκύσει καταναλωτές στην υπηρεσία της. Συγκεκριμένα, μεταξύ των ταινιών που αναμένονται είναι οι: Captain Marvel, Dumbo, Toy Story 4, ένα ριμέικ του Lion King με ηθοποιούς, Frozen 2 και η νέα ταινία Star Wars.

Η Disney δεν θα έχει τόσο πρωτότυπο περιεχόμενο όσο Netflix, το οποίο προσφέρει πάνω από 700 πρωτότυπες παραγωγές. Αυτός ο παράγοντας αναγνωρίστηκε και έτσι η τιμή του Disney Play θα είναι μικρότερη από τη μηνιαία χρέωση του Netflix που κυμαίνεται μεταξύ των 8 και 14 δολαρίων, ανέφερε ο Iger.

«Έχουμε την πολυτέλεια να εμπλουτίσουμε αυτό το προϊόν με προγράμματα από αυτές τις εταιρείες ή που προέρχονται από αυτές τις εταιρείες, κάτι το οποίο προφανώς δημιουργεί μια ζήτηση και μας δίνει τη δυνατότητα να μην μπούμε στο τρυπάκι του να έχουμε όλο και περισσότερο όγκο προγραμμάτων, αλλά ποιοτικών προγραμμάτων», ανέφερε ο Iger σε μια συνδιάσκεψη σχετικά με τα έσοδα νωρίτερα αυτό το μήνα.

Δεν υπάρχει μια επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας για το Disney Play, αλλά ο Iger δήλωσε ότι η πλατφόρμα είναι προγραμματισμένη να μπει σε λειτουργία το τέταρτο τρίμηνο του 2019.