Αυτό είναι το πρώτο βίντεο 8k που γυρίστηκε στο…διάστημα

Αυτό είναι το πρώτο βίντεο 8k που γυρίστηκε στο…διάστημα

Ο ίδιος τύπος κάμερας που χρησιμοποιήθηκε για το εν λόγω βίντεο, έχει επίσης χρησιμοποιηθεί σε γνωστά κινηματογραφικά blockbusters. 

Μπορεί να μην έχετε μια διαθέσιμη συσκευή για να το δείτε σε πλήρη ανάλυση, αλλά σήμερα η NASA παρουσίασε αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι το πρώτο βίντεο 8k που γυρίστηκε ποτέ στο διάστημα. Ενώ πολλοί από εμάς διαθέτουμε τηλεοράσεις 4k ή σετ με ίσως πολύ μικρότερη ανάλυση, η NASA έστειλε μια κάμερα Helium RED 8k εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης (UHD) στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό προκειμένου να τραβήξει μερικά απίστευτα πλάνα.

«Αυτά τα νέα πλάνα δείχνουν την ιστορία των ανθρώπινων διαστημικών πτήσεων με την πιο ζωντανή λεπτομέρεια από ποτέ», δήλωσε ο Dylan Mathis, υπεύθυνος επικοινωνιών για το Πρόγραμμα Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού στο Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον στο Χιούστον. «Ο κόσμος της τεχνολογίας των καμερών συνεχίζει να εξελίσσεται, και το να βλέπουμε τον πλανήτη μας σε υψηλή ποιότητα εικόνας και ήχου είναι πάντα καλοδεχούμενο. Είμαστε ενθουσιασμένοι να δούμε πώς θα εξελιχθεί στο μέλλον η τεχνολογία της εικόνας».

Το βίντεο είχε γυριστεί με την κάμερα τον Απρίλιο, αλλά μόλις πρόσφατα μετετράπη σε βίντεο μοντάζ προκειμένου να τιμήσει την επέτειο της εκτόξευσης ISS και της επανδρωμένης αποστολής στο διαστημικό όχημα, που και οι δύο συνέβησαν στις αρχές Νοεμβρίου.

Ο ίδιος τύπος κάμερας που χρησιμοποιήθηκε για να γυριστούν οι εικόνες έχει επίσης χρησιμοποιηθεί σε πολλές άλλες κινηματογραφικές ταινίες, όπως την τριλογία Hobbit, και στο Guardians of the Galaxy Volume 2.