Αυτός ο αριθμός προβληματίζει τους επενδυτές του Snapchat

Αυτός ο αριθμός προβληματίζει τους επενδυτές του Snapchat

Το στοιχείο που δείχνει ότι η δημοφιλής εφαρμογή πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο.

Όταν η Snap μπήκε στη Wall Street τον Μάρτιο, κάποιοι αναλυτές φάνηκαν ανήσυχοι για τη μείωση των downloads της εφαρμογής στα κινητά.

Όπως αναφέρει το Fortune, αυτές οι ανησυχίες έχουν βάση καθώς σύμφωνα με τον αναλυτή Anthony DiClemente της SensorTower, εταιρείας που «μετράει» τη δημοφιλία των mobile apps, το Snapchat έχει χάσει 22% σε λήψεις τους τελευταίους δύο μήνες.

Συγκεκριμένα, μόνο σε κινητά με λειτουργικό iOS, τα στατιστικά είναι ακόμα χειρότερα, καθώς η πτώση ξεπερνάει στο ίδιο χρονικό διάστημα το 40%.

Έτσι ο αναλυτής θέτει το ερώτημα για το αν η εφαρμογή έχει δυνατότητα να προσελκύσει και διατηρήσει νέους χρήστες και με βάση αυτά τα στοιχεία κατεβάζει τον πήχη για τη μετοχή στα 14 δολάρια, προσθέτοντας ότι ρίχνει τις εκτιμήσεις του τόσο για τα έσοδα όσο και για τα κέρδη για φέτος και για το 2018.

Όταν η Snap, μητρική εταιρεία του Snapchat, μπήκε στο Χρηματιστήριο η μετοχή της έφτασε τα 27 δολάρια, δίνοντας στην εταιρεία αξία 18 δισ. δολαρίων. Αυτή τη στιγμή η μετοχή που έχασε ακόμη 6% την Πέμπτη, διαπραγματεύεται στα 18 δολάρια, όχι μακριά από την τιμή εισαγωγής (17 δολάρια).

Η κυριότερη ανησυχία είναι ότι ο βασικός του ανταγωνιστής, το Instagram του Facebook «τρώει» τόσο χρήστες όσο και διαφημιστές από το Snapchat.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό έχει παίξει και η εφαρμογή Instagram stories, μια αντιγραφή του Snapchat στην ουσία, ένα slideshow από φωτογραφίες και βίντεο που μπορείς να προσθέτεις κατά την διάρκεια της μέρας, με το κάθε ένα “καρέ” να μένει ζωντανό για μόνο 24 ώρες. Αυτές οι στιγμές δεν θα εμφανίζονται στην κανονική ροή του Instagram, με αυτήν να μοιάζει ακριβώς όπως και πριν.

Πλέον το Instagram Stories έχει τον ίδιο αριθμό χρηστών με αυτό του Instagram από το 2013 και μετά, όταν και εμφανίστηκαν για πρώτη φορά οι διαφημίσεις. Συνολικά το Instagram μετρά 600 εκατ. μηνιαίους και 300 εκατ. καθημερνούς χρήστες, όμως για να φτάσει ως εκεί χρειάστηκε να περάσουν τρία χρόνια.