Αυτό θα είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του κόσμου έως το 2020

Αυτό θα είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του κόσμου έως το 2020

Η επιβατική κίνηση αυξήθηκε από 78 εκατομμύρια το προηγούμενο έτος σε 83 εκατομμύρια το 2015, ενώ αναμένει 90 εκατομμύρια ταξιδιώτες για το 2017.

To Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι αναμένεται να γίνει το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον κόσμο μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Μέχρι σήμερα, το αεροδρόμιο θεωρείται ήδη πολυσύχναστο από την άποψη της διεθνούς επιβατικής κίνησης εκτοπίζοντας το Heathrow του Λονδίνου το 2014, καθώς προσέθεσε επιπλέον 7,5 εκατ. επιβάτες, σύμφωνα με το Airports International Council.

Τώρα το αεροδρόμιο αναμένεται να λάβει την πρωτιά και στη συνολική επιβατική κίνηση που συνδυάζει και τις εγχώριες αλλά και τις διεθνείς πτήσεις.

Συγκεκριμένα, η επιβατική κίνηση στο Ντουμπάι αυξήθηκε από 78 εκατομμύρια το προηγούμενο έτος σε 83 εκατομμύρια το 2015, ενώ αναμένει 90 εκατομμύρια ταξιδιώτες για το 2017, σύμφωνα με το Bloomberg.

Όπως αναφέρει Paul Griffiths, Διευθύνων Σύμβουλος του Dubai Airports, «οι ρυθμοί ανάπτυξης του αεροδρομίου είναι υπερδιπλάσιοι σε σχέση με άλλα πολυσύχναστα αεροδρόμια, όπως αυτό του Πεκίνου και της Ατλάντα».

Διαβάστε επίσης: Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο για το 2016