Αυτό το νέο podcast θα σας κάνει καλύτερους ηγέτες επιχειρήσεων

Αυτό το νέο podcast θα σας κάνει καλύτερους ηγέτες επιχειρήσεων

Η Τζένιφερ Μόργκαν, πρόεδρος της εταιρείας επιχειρηματικού λογισμικού SAP, συνομιλεί με σημαντικές προσωπικότητες και στοχεύει να εμπνεύσει τους «αναδυόμενους ηγέτες».

του Aaron Pressman

Νέα podcast κάνουν την εμφάνισή τους καθημερινά, αλλά τα περισσότερα φαίνεται να εστιάζουν στην ανάλυση της επικαιρότητας, και ιδιαίτερα στα τεχνολογικά νέα. Η Τζένιφερ Μόργκαν, πρόεδρος της εταιρείας επιχειρηματικού λογισμικού SAP, είχε όμως μια διαφορετική ιδέα. Ξεκίνησε ένα podcast με την επωνυμία «A Call to Lead», το οποίο στοχεύει σε ανθρώπους των επιχειρήσεων που βρίσκονται στο μέσο της καριέρας τους- στους αναδυόμενους ηγέτες, όπως τους αποκαλεί- και αναζητούν καθοδήγηση ως προς το πώς να ανέβουν στην εταιρική ιεραρχία και να ακμάσουν στο σημερινό σύνθετο περιβάλλον.

Η Μόργκαν, η οποία βρέθηκε για πρώτη φορά φέτος στη λίστα Most Powerful Women του Fortune, θέλει να εκμεταλλευτεί το τεράστιο δίκτυο επαφών της για να προσκαλεί διάσημους καλεσμένους. Στην πρώτη σεζόν του podcast, τα οποία είναι διάρκειας 30-45 λεπτών το καθένα, μιλάει με τη Τζιλλ Μπίντεν καθώς και με την καθηγήτρια του Χάρβαρντ Φράνσις Φρέι, τον Βρετανό συγγραφέα Σιμόν Σινέκ, τον επιχειρηματία Γκάρι Βέινερτσακ, και την παρουσιάστρια του CBS Μπριάννα Γκολοντρίγκα.

Η έμπνευση για το podcast προήλθε από ένα ετήσιο event για τις «γυναίκες σε ηγετικές θέσεις» που η ίδια συνδιοργάνωσε στο μεγάλο συνέδριο πελατών της SAP. «Άρχισα να νιώθω ότι τα θέματα και οι ομιλητές ήταν πολύ σημαντικά και έπρεπε να παρουσιαστούν και σε ένα ευρύτερο κοινό, με έναν πιο αυθεντικό τρόπο» είπε η Μόργκαν στο Fortune. Ενώ συνέχισε λέγοντας ότι οι ακροατές θα πρέπει να αισθάνονται σαν «να κρυφακούνε μια συζήτηση την οποία αλλιώς δεν θα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν».

Η Μόργκαν είναι η πρώτη Αμερικανίδα που έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της SAP και έγινε γνωστή για τις προσπάθειές της να κλείσει το χάσμα αμοιβών μεταξύ των δύο φύλων στη SAP Βόρειας Αμερικής. Σε μια έρευνα που διεξήχθη το 2016, έγινε εμφανής η αποτελεσματικότητα των προσπαθειών της Μόργκαν, καθώς πάνω από το 99% των ανδρών και των γυναικών εργαζομένων της εταιρείας στις ΗΠΑ λαμβάνουν ίσες αμοιβές. Και για το 1% των εργαζομένων που δεν απολαμβάνουν ισότητα αμοιβών, η SAP είπε ότι αύξησε «ενεργά» τις απολαβές τους.

Στα podcast της Μόργκαν, πολλές από τις συζητήσεις εστιάζουν σε γυναίκες που επιτυγχάνουν, αλλά καθεμία αφηγείται «ένα διαφορετικό ταξίδι», όπως τονίζει η ίδια. «Σήμερα, δεν χρειάζεται οι άνθρωποι να υπακούν σε ένα συγκεκριμένο προφίλ» τονίζει. Το μήνυμα προς τους ακροατές πρέπει να είναι ότι ο καθένας μπορεί «να δημιουργήσει τη δική του …παλέτα».

Τα podcast της Μόργκαν είναι διαθέσιμα εδώ: https://events.sap.com/us/call-to-lead/en/home

Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ SAP