Αυτό το «τρικ» στο LinkedIn θα σας βοηθήσει να βρείτε εργασία

Αυτό το «τρικ» στο LinkedIn θα σας βοηθήσει να βρείτε εργασία

Πέρα από ένα ενημερωμένο προφίλ, υπάρχουν και άλλα στοιχεία που βοηθούν πιθανούς εργοδότες να σας εντοπίσουν.

Όταν ψάχνετε για δουλειά, μέχρι και η παραμικρή λεπτομέρεια στο προφίλ σας στο LinkedIn μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αν δεν εργάζεστε την περίοδο που αναζητάτε εργασία, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το πεδίο «Παρούσα Θέση» να είναι κενό στο προφίλ σας.

Η Sue Ellson, ανεξάρτητη ειδικός στο LinkedIn και στην ανάπτυξη καριέρας, δήλωσε στο Business Insider ότι αυτό είναι λάθος. Είναι πολύ πιο πιθανό να εμφανιστείτε στα αποτελέσματα αναζήτησης αν έχετε καταχωρημένη μια τωρινή θέση εργασίας, σύμφωνα με την Ellson.

Ακόμα και αν δεν εργάζεστε αυτή την περίοδο, πρέπει να δημιουργήσετε μια καταχώρηση για την θέση εργασίας στην οποία βρίσκεστε. Αυτό, φυσικά, δε σημαίνει ότι πρέπει να πείτε ψέματα, αλλά μπορείτε να συμπληρώσετε το εν λόγω πεδίο με τον τύπο εργασίας που αναζητάτε. «Συγκεκριμένα, στο πεδίο του εργοδότη μπορείτε να αναφέρετε προς το παρόν “Διάφοροι”. Επιπλέον μπορείτε να συμπληρώσετε την καταχώρηση με στοιχεία σχετικά με το πώς πραγματοποιείτε την έρευνά σας και πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευσή σας, τις δουλειές που σας ενδιαφέρουν, τους τομείς εργασίας κτλ.». Όμως, αποφύγετε τη χρήση φράσεων όπως «αναζητώ ευκαιρίες» γιατί ίσως σας κάνουν να φαίνεστε απεγνωσμένοι, δήλωσε η Ellson.

Επιπλέον συμβουλές από την Ellson και άλλους ειδικούς του LinkedIn για την εύρεση εργασίας χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα περιλαμβάνουν το να ζητήσετε από κάποια επαφή σας παραπομπή, το να αλλάξετε τη ρύθμιση στο προφίλ σας έτσι ώστε να ενημερώνονται οι εργοδότες για όταν είστε διαθέσιμοι και το να γράφετε περιληπτικά και εξατομικευμένα μηνύματα στους πιθανούς εργοδότες που προσεγγίζετε μέσω της εφαρμογής.

Αν και οι ευκαιρίες εργασίας που σας εμφανίζονται να αντιστοιχούν στις δεξιότητες και την εμπειρία σας, αλλά οι επαφές που έχετε στην πλατφόρμα παίζουν έναν εξίσου σημαντικό ρόλο. Η Blair Decembrel, μια ειδικός καριέρας στο LinkedIn πρότεινει να απευθυνθείτε σε ένα πιθανό εργοδότη μέσω μιας ομάδας στην πλατφόρμα, αν δεν μπορείτε να βρείτε κοινές επαφές. «Προσεγγίστε τους με ένα πολύ καλό μήνυμα το οποίο θα σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε από τους υπόλοιπους», πρόσθεσε.